De kracht van samenwerking

Door krachten te bundelen bereiken we meer, om samen een stapje extra te zetten om zwerfafval te voorkomen. Daarom slaan we de handen ineen met verschillende organisaties en bedrijven. Het doel? Nederland 100% zwerfafvalvrij maken. Samen laten we zien: in actie komen voor schoon is waardevol, leuk en eigenlijk ook heel gewoon. 

Laat zien dat je ook een Supporter van Schoon bent. Gebruik daarvoor onze toolkit. 

Download campagnetoolkit

Onze partners:

De partners die zich inzetten om (zwerf)afval te voorkomen.

Albert Heijn

Albert Heijn

Minder verpakken, herbruikbaar, recyclebaar, gerecyclede materialen en het stimuleren van hergebruik en recycling zijn de speerpunten van ons verpakkingsbeleid. Gebruik jij verpakkingen al keer op keer en ken je de afvalwijzer?

Meer over Albert Heijn
cocacola flesje strand
Coca-Cola

Coca Cola

Verpakkingen horen niet thuis in de natuur. Coca-Cola in Nederland heeft daarom als doel om uiteindelijk alle verpakkingen in te zamelen en opnieuw te gebruiken. 

Meer over Coca-Cola
BE-KIND

Mars Inc.

Bij Mars werken we vandaag aan de circulaire verpakkingen van morgen. Daarnaast willen we een bijdrage leveren aan een schoner Nederland. Vanuit ons merk BE-KIND™ dagen we daarom iedereen uit om samen met ons zo veel mogelijk zwerfafval op te ruimen.

Meer over Mars
McDonald's

McDonald's

In 2025 wil McDonald's dat 100% van de verpakkingen van gerecycled, hernieuwbaar of gecertificeerd materiaal bestaat. En hoe meer afval jij in de afvalbak gooit, des te beter kunnen wij het recyclen.

Meer over McDonald's
FrieslandCampina

FrieslandCampina

In 2025 zal 95% van onze verpakkingen recyclebaar of herbruikbaar zijn en zal meer dan 99% van het afvalmateriaal worden hergebruikt. Zo helpt FrieslandCampina mee aan een schoner Nederland!

Meer over FrieslandCampina
FEBO

FEBO

Als Supporter van Schoon streeft FEBO naar een 100% zwerfafvalvrij Nederland. FEBO gelooft dat door samen te werken we meer kunnen bereiken.

Meer over FEBO
Zero Waste Nederland

Zero Waste Nederland

Wij staan voor een afvalvrije wereld. Afval voorkómen is zo veel beter dan alleen opruimen of recyclen. Het is directe milieuwinst en nog leuk ook! Wij laten je zien hoe.

Meer over Zero Waste Nederland
Milieu Centraal

Milieu Centraal

Consumenten informeren over duurzame keuzes is dagelijkse kost voor Milieu Centraal. Voorkom zwerfafval en draag zo je steentje bij!

Meer over Milieu Centraal
Stichting De Noordzee

Stichting De Noordzee

Een gezonde Noordzee is een schone Noordzee. Afval komt de Noordzee binnen via de grote rivieren. Via data over rivierafval dragen wij bij aan effectieve bronoplossingen voor schone rivieren.

Meer over Stichting De Noordzee
SPA

Spa

We zijn trots dat we sinds 2020 CO2-neutraal zijn van bron tot consument. Wanneer je als consument een flesje SPA koopt, is de impact hiervan op het klimaat dus geneutraliseerd. 

Meer over SPA
Plastic Soup Foundation

Plastic Soup Foundation

Plastic Soup Foundation zet zich actief in voor een plasticvrije leefomgeving. Door onderzoek te doen naar zwerfafval krijgen we inzicht in de bron en omvang van de vervuiling. 

Meer over Plastic Soup Foundation
Red Bull
Red Bull

Red Bull

Wist je dat 100% van alle aluminium Red Bull blikjes recyclebaar zijn? Het begint allemaal met jouw juiste worp: gooi je blikje in de prullenbak, dan doet Red Bull de rest. 

Meer over Red Bull
Pathé

Pathé

Als grootste bioscoop van Nederland is Pathé zich bewust van haar rol in de samenleving. Onze impact op milieu in en rondom onze theaters, willen we zo klein mogelijk laten zijn.

Meer over Pathé
Paardekooper

Paardekooper

Bij Paardekooper helpen we onze klanten om verpakkingsuitdagingen van vandaag om te zetten in kansen voor morgen. We willen verpakkingsafval terugdringen en betere alternatieven ontwikkelen.

Meer over Paardekooper
Vakcentrum

Vakcentrum

De zelfstandig winkeliers waarvan Vakcentrum de belangen behartigt, staan voor lokaal én duurzaam ondernemen. Een schone winkelomgeving is een fijne winkelomgeving!

Meer over Vakcentrum
EuroParcs

EuroParcs

EuroParcs zet zich met zijn medewerkers, vakantiegasten, huiseigenaren en omwonenden in voor schone parken en omgeving. Samen maken we een verschil!

Meer over EuroParcs
Sportvisserij Nederland

Sportvisserij Nederland

Schoon water is van levensbelang voor mens en dier. Sportvisserij Nederland zet zich daarom met hart en ziel in voor het schoonhouden van water en waterkant.

Meer over Sportvisserij Nederland
Wereld Natuur Fonds

Wereld Natuur Fonds

Trek je hardloop-, wandel-, of waterschoenen aan en loop, ren of sup een schoonmaakrondje door de natuur bij jou in de buurt.

Meer over het Wereld Natuur Fonds
Disney Channel

Disney Channel

Bij Disney Channel geloven we dat je al van jongs af aan voor de aarde kan zorgen. Daarom zetten wij jaarlijks op een ludieke manier kinderen in actie om mee te helpen de aarde schoon te houden.

Meer over Disney Channel
Gouda

Geef Gouda door!

Ruim met elkaar de stad op en ga opgeruimd de lente tegemoet. Steek gezellig de handen uit de mouwen: ga het zwerfvuil in jouw wijk te lijf met grijper en vuilniszak.

Meer over Gouda
Landal GreenParks

Landal GreenParks

Landal GreenParks steekt de handen uit de mouwen voor Supporter van Schoon. De parken zetten zich in om de directe omgeving te ontdoen van zwerfafval.

Meer over Landal GreenParks
Red Band

Red Band

Red Band gebruikt steeds vaker plant-based plastic voor haar verpakkingen en bespaart hiermee meer dan 25% CO2. Gooi jij jouw verpakkingen in de juiste prullenbak, dan maken we samen een verschil!

Meer over Red Band
Univé

Univé

We willen het allemaal: een schone buurt. Maar zwerfafval verdwijnt niet zomaar. Gelukkig is er iets wat we er samen aan kunnen doen: opruimen! Want samen leven, is samen doen.

Meer over Univé
Sportlife

Sportlife

Sportlife heeft als doel dat al haar verpakkingen in 2025 100% recyclebaar zijn. Om ze opnieuw te kunnen gebruiken is het belangrijk dat de verpakkingen in de prullenbak eindigen. Help jij ook mee?

 

Meer over Sportlife
Vrumona

Vrumona

Goed en Gezond Drinken voor Iedereen. Onze ambitie en inzet zijn gericht op een circulair systeem, waarbij elke verpakking - plastic, glas, blik of karton - weer een nieuwe drankverpakking wordt. 

Meer over Vrumona
HEINEKEN Nederland

HEINEKEN Nederland

Proosten op de verjaardag van een vriend of vieren dat het weekeinde is. Als jij een rondje geeft, zorgen wij dat alles een rondje maakt. Of het nu je flesje, je glas of je blikje is.

Meer over Heineken
Domino's

Domino's

Genieten van pizza is het lekkerst in een opgeruimde omgeving. Met al onze winkels in Nederland zetten wij ons in voor een zwerfafvalvrij Nederland. Help je mee?

Meer over Domino's
Grolsch

Grolsch

Wij zijn trots op ons vakmanschap en natuurlijk onze bieren. Helaas komt een deel van onze verpakkingen als zwerfafval in de natuur terecht. Dus steken we onze handen uit de mouwen. Doe je mee?  

Meer over Grolsch
PLUS

PLUS

PLUS winkels zijn ‘Supporter van Schoon’. Om de buurt schoon te houden hebben alle supermarkten afvalbakken rondom de winkel staan. De PLUS supermarkten organiseren daarnaast jaarlijks lokale opruimacties.

Meer over PLUS
Stayokay

Stayokay

Stayokay, de grootste hostelketen van Nederland, zet zich samen met medewerkers, gasten en buurtgenoten in voor een schone omgeving.

Meer over Stayokay
Mentos

Mentos

Frisse producten én frisse straten. Daar gaan we voor bij Mentos! Daarom blijven we werken aan verbeterde producten en verpakkingen én steken we graag samen onze handen uit de mouwen.

Meer over Mentos
Zeeman

Zeeman

Zuinig zijn is heel gemakkelijk. En zit in kleine alledaagse dingen. Door samen de buurt op te ruimen, maken we een groot verschil. Doe je mee?

Meer over Zeeman
GoClean

GoClean

GoClean streeft naar een zwerfafvalvrij Nederland. Dit doen wij door het zwerfafval te fotograferen en op te ruimen. Help je mee?

Meer over GoClean
Jupiler

AB Inbev

100% circulaire verpakkingen in 2025. Dat is een van onze duurzaamheids-doelstellingen. Wereldwijd. Daarom steken wij onze handen uit de mouwen. Help je ook mee?