Help Coca-Cola om verpakkingen een nieuw leven te geven

Verpakkingen horen niet thuis in de natuur. Coca-Cola in Nederland heeft daarom als doel om uiteindelijk alle verpakkingen in te zamelen en opnieuw te gebruiken. We slaan daarvoor ook graag de handen ineen: met andere organisaties en consumenten. Daarom zijn we partner van Nederland Schoon en vragen we iedereen om onze én andere verpakkingen te verzamelen en op te ruimen als je ze op straat of in het park ziet liggen. Help jij Nederland Schoon én ons? Zet dan nu je gebied op de kaart en ga samen met ons aan de slag.

Maak een schoongebied aan

Aan de slag

Kies hier hoe je in actie komt

Je wilt je inzetten voor een schonere buurt? Geweldig! Kies hieronder welke optie het beste bij je past. Je gebied of actie wordt automatisch aan Coca-Cola gekoppeld.

Eigen schoongebied

  • Een vast stukje straat, park of strand om voortaan schoon te houden
  • Je ruimt op, bent buiten, beweegt én inspireert anderen
  • Een gratis opschoonartikel (je betaalt alleen verzendkosten)

Eenmalige actie

  • Eén keer aan de slag
  • Alleen, met je eigen huishouden of met één persoon 
  • Een gratis opschoonartikel (je betaalt alleen verzendkosten)

Duurzaamheid bij Coca-Cola in Nederland

Duurzaamheid staat bij Coca-Cola bovenaan de agenda. We hebben ambitieuze plannen als het gaat om zo duurzaam mogelijk omgaan met onze verpakkingen, het water en de grondstoffen die we gebruiken.  

Eén van onze absolute prioriteiten is het verduurzamen van onze verpakkingen. Vanuit onze visie op een circulaire economie willen we dat alle lege verpakkingen ingezameld worden zodat er nieuwe van gemaakt kunnen worden. We zijn er trots op dat sinds 2021 al onze flessen gemaakt worden van 100% gerecycled plastic (exclusief dop en label, deze zijn wel 100% recyclebaar). Ook voor onze omverpakkingen gebruiken we gerecycled plastic.

Daarnaast zijn we in oktober 2023 begonnen met de introductie van aangehechte doppen op onze plastic flessen, om het inzamelen eenvoudiger te maken en te voorkomen dat losse doppen achterblijven als zwerfafval.

Lees meer

Webshop

Bestel je materialen

Heb je een schoongebied op de kaart gezet? Of een opschoonactie aangemaakt? Dan ontvang je een code voor een gratis opschoonartikel waarmee je aan de slag kunt (je betaalt alleen verzendkosten).

Naar de webshop

Bekijk de video

We moeten het samen oplossen