Geef Gouda door!

Ruim met elkaar de stad op en ga opgeruimd de lente tegemoet. Steek gezellig de handen uit de mouwen: ga het zwerfvuil in jouw wijk te lijf met grijper en vuilniszak. Vele handen maken licht werk. Meld jouw opschoonactie aan via onderstaande knop, zodat we goed kunnen zien waar er in Gouda allemaal gewerkt wordt. Laat onze stad glimmen van trots! Samen aan de slag voor een schoon Nederland.

Bekijk onderaan alle aangemaakte acties in Gouda op de kaart van Nederland.

Maak een actie aan

Aan de slag

Kies hier hoe je in actie komt

Je wilt je inzetten voor een schonere buurt? Geweldig! Kies hieronder welke optie het beste bij je past. Je actie of gebied wordt automatisch aan Gouda gekoppeld.

Eenmalige actie

  • Eén keer aan de slag
  • Alleen, met je eigen huishouden of met één persoon 

Eigen schoongebied

  • Een vast stukje straat, park of strand om voortaan schoon te houden
  • Je ruimt op, bent buiten, beweegt én inspireert anderen

Laat de buurt blinken!

Samen met Blinkie een schoner Gouda!

In de afvalcampagne van de gemeente Gouda vraagt Blinkie aandacht voor het omgaan met afval. De focus van de gemeente ligt op afval scheiden en afval in de juiste ondergrondse container gooien om zo onze gezamenlijke leefomgeving netjes te houden en het restafval te verminderen. Niet correct plaatsen van afval heeft niet altijd te maken met onwil maar ook met onwetendheid. Blinkie is in het leven geroepen om hier meer duidelijkheid in te scheppen en bewoners te enthousiasmeren voor een schoner Gouda.

Meer over Blinkie

Webshop

Bestel je materialen

Heb je een actie op de kaart gezet? Dan ontvang je, zolang de voorraad strekt, een code voor een gratis opschoonpakket waarmee je aan de slag kunt (je betaalt alleen verzendkosten). Andere opschoonmaterialen zoals afvalgrijpers en afvalzakkingen kunnen in de Supporter van Schoon-webshop worden aangeschaft.

Webshop