Geef Gouda door!

Ruim met elkaar de stad op en ga opgeruimd de lente tegemoet. Steek gezellig de handen uit de mouwen: ga het zwerfvuil in jouw wijk te lijf met grijper en vuilniszak. Vele handen maken licht werk. Meld jouw opschoonactie aan via onderstaande knop, zodat we goed kunnen zien waar er in Gouda allemaal gewerkt wordt. Laat onze stad glimmen van trots! Samen aan de slag voor een schoon Nederland.

Bekijk onderaan alle aangemaakte acties in Gouda op de kaart van Nederland.

Maak een schoongebied aan

Tips

Je wilt je inzetten op de Landelijke Opschoondag? Geweldig! Met deze tips wordt het nog leuker.

1. Bestellen

Heeft u uw opschoonactie op de kaart gezet? Dan kunt u gratis materialen ophalen, in de link vindt u wat, waar en wanneer.

2. Tellen

Welk afval kom je het meeste tegen? En waar? Met de Litterati-app brengen we zwerfafval samen in kaart.

3. Delen

Inspireer je omgeving door jouw inzet tijdens de landelijke Opschoondag online te delen met #landelijkeopschoondag.

Laat de buurt blinken!

Samen met Blinkie een schoner Gouda!

In de afvalcampagne van de gemeente Gouda vraagt Blinkie aandacht voor het omgaan met afval. De focus van de gemeente ligt op afval scheiden en afval in de juiste ondergrondse container gooien om zo onze gezamenlijke leefomgeving netjes te houden en het restafval te verminderen. Niet correct plaatsen van afval heeft niet altijd te maken met onwil maar ook met onwetendheid. Blinkie is in het leven geroepen om hier meer duidelijkheid in te scheppen en bewoners te enthousiasmeren voor een schoner Gouda.

Meer over Blinkie