Ga met Grolsch voor een zwerfafvalvrije buurt

Bij Grolsch zijn we trots op onze mensen, onze merken, ons vakmanschap en natuurlijk onze bieren. Maar, er is ook iets waar we níet trots op zijn: helaas komt een deel van onze verpakkingen als zwerfafval in de natuur terecht. Dat is natuurlijk niet de bedoeling! En dus steken we onze handen uit de mouwen en komen we, samen met alle andere Supporters van schoon, in actie tegen zwerfafval. Doe je mee?

Maak een schoongebied aan

Tips

Je wilt je inzetten op de Landelijke Opschoondag? Geweldig! Met deze tips wordt het nog leuker.

1. Bestellen

Van grijper tot afvalzak: bestel alles wat je nodig hebt voor jouw opschoonactie in onze webshop.

2. Tellen

Welk afval kom je het meeste tegen? En waar? Met de Litterati-app brengen we zwerfafval samen in kaart.

3. Delen

Inspireer je omgeving door jouw inzet tijdens de landelijke Opschoondag online te delen met #landelijkeopschoondag.

CO2-neutrale brouwerij in 2025

Natuurlijk komen we niet alleen tijdens de Landelijke Opschoondag in actie voor een schonere en betere wereld. Iedere dag zetten we stappen om onze processen en producten zo duurzaam mogelijk te maken. Wist je bijvoorbeeld dat we vorig jaar de duurzame TopClip-blikverpakking hebben geïntroduceerd? De nieuwe verpakking is 100% plasticvrij en door alle blikfolies in Nederland te vervangen door deze kartonnen TopClip-blikverpakkingen bespaart Grolsch per jaar ruim 100.000 kg plastic. Deze hoeveelheid komt overeen met ruim 4 miljoen nieuwe plastic tassen!

Het is onze ambitie om een volledig CO2-neutrale brouwerij te zijn in 2025: een brouwerij waarbij alle ingezette energie op duurzame wijze wordt opgewekt. Elke dag zetten we alles op alles om ons doel te bereiken. Benieuwd op welke manier we aan onze duurzame ambities werken? Je leest er alles over op onze website!

 

Meer over duurzaamheid bij Grolsch