Samen meer doen voor minder afval

Als Supporter van Schoon zetten wij ons in voor een 100% zwerfafvalvrij Nederland. Voor ons is iedere dag een opschoondag. Want als afval in de prullenbak belandt, kunnen we het beter recyclen, iedere dag opnieuw. Wist je dat McDonald’s 9 verschillende afvalstromen recyclet? Daarnaast verminderen en verduurzamen we onze verpakkingen zodat in 2025 100% van onze verpakkingen uit gerecycled, hernieuwbaar of gecertificeerd materiaal bestaat. Help jij mee bij het verzamelen van zwerfafval?

Maak een actie aan

Aan de slag

Kies hier hoe je in actie komt

Je wilt je inzetten voor een schonere buurt? Geweldig! Kies hieronder welke optie het beste bij je past. Je actie of gebied wordt automatisch aan McDonald's gekoppeld.

Eenmalige actie

  • Eén keer aan de slag
  • Alleen, met je eigen huishouden of met één persoon 

Eigen schoongebied

  • Een vast stukje straat, park of strand om voortaan schoon te houden
  • Je ruimt op, bent buiten, beweegt én inspireert anderen

Al onze verpakkingen verantwoord

In 2025 willen we dat 100% van onze verpakkingen van gerecycled, hernieuwbaar of gecertificeerd materiaal bestaat. De kartonnen doosjes van de Chili Chicken en de McKroket hebben we aangepast. Hiermee besparen we 250.000 kilo karton per jaar. En ook de cup van de McFlurry is aangepast waarmee we naar schatting zo’n 176.000 kilo karton per jaar besparen. Zo doen we samen meer voor minder afval. En hoe meer afval jij in de afvalbak gooit, des te beter kunnen wij het recyclen.

Samen tegen zwerfafval

In alle restaurants is er dagelijks minimaal één fulltime medewerker (fte) bezig met het opruimen van zwerfvuil in een straal van 100 meter rondom het restaurant. Daarbij ruimen we niet alleen ons eigen afval op maar ook het afval van andere organisaties en bedrijven. Ook sluiten we samen met gemeenten zwerfafvalconvenanten waarbij we een gedeelde verantwoordelijkheid nemen bij het legen van gezamenlijke prullenbakken en extra focus leggen op plekken waar zwerfafval ophoopt.

Lees meer op de pagina van McDonald's

Webshop

Bestel je materialen

Heb je een actie op de kaart gezet? Dan ontvang je, zolang de voorraad strekt, een code voor een gratis opschoonpakket waarmee je aan de slag kunt (je betaalt alleen verzendkosten). Andere opschoonmaterialen zoals afvalgrijpers en afvalzakkingen kunnen in de Supporter van Schoon-webshop worden aangeschaft.

Webshop

Bekijk de video

Bij ons is het elke dag opschoondag