Verpakkingen in de koelkast, niet in de natuur

Verpakkingen houden onze producten veilig en vers. Ze zorgen ervoor dat producten langer houdbaar blijven en dat we voedselverspilling beperken. We werken toe naar volledige circulariteit van onze verpakkingen en dragen wereldwijd bij aan betere collectie, sortering en recycling van verpakkingen. Als supporter van Nederland Schoon zetten wij ons in voor een zwerfafvalvrij Nederland, help jij onze collega’s mee?

Maak een schoongebied aan

Aan de slag

Kies hier hoe je in actie komt

Je wilt je inzetten voor een schonere buurt? Geweldig! Kies hieronder welke optie het beste bij je past. Je gebied of actie wordt automatisch aan FrieslandCampina gekoppeld.

Eigen schoongebied

  • Een vast stukje straat, park of strand om voortaan schoon te houden
  • Je ruimt op, bent buiten, beweegt én inspireert anderen
  • Een gratis opschoonartikel (je betaalt alleen verzendkosten)

Eenmalige actie

  • Eén keer aan de slag
  • Alleen, met je eigen huishouden of met één persoon 
  • Een gratis opschoonartikel (je betaalt alleen verzendkosten)

FrieslandCampina's missie voor een positieve invloed:

Voor ons is duurzaamheid niet zomaar een modewoord

Voor ons betekent duurzaamheid een positieve invloed uitoefenen op boeren, gemeenschappen en onze planeet. Het gaat over het creëren van een beter bestaan voor boeren, in balans met de natuur produceren en de toenemende wereldbevolking met betere en betaalbare voeding voeden.

Betere verpakkingen is een van de prioriteiten binnen FrieslandCampina. Goede verpakkingen zorgen voor voedselveiligheid en berokkenen geen schade aan de natuur. In 2025 zal 95% van onze verpakkingen recyclebaar of herbruikbaar zijn.

Lees meer

Webshop

Bestel je materialen

Heb je een schoongebied op de kaart gezet? Of een opschoonactie aangemaakt? Dan ontvang je een code voor een gratis opschoonartikel waarmee je aan de slag kunt (je betaalt alleen verzendkosten).

Webshop