Verpakkingen in de koelkast, niet in de natuur

Verpakkingen houden onze producten veilig en vers. Ze zorgen ervoor dat producten langer houdbaar blijven en dat we voedselverspilling beperken. We werken toe naar volledige circulariteit van onze verpakkingen en dragen wereldwijd bij aan betere collectie, sortering en recycling van verpakkingen. Als Supporter van Schoon zetten wij ons in voor een zwerfafvalvrij Nederland, help jij onze collega’s mee?

Maak een actie aan

Aan de slag

Kies hier hoe je in actie komt

Je wilt je inzetten voor een schonere buurt? Geweldig! Kies hieronder welke optie het beste bij je past. Je actie of gebied wordt automatisch aan FrieslandCampina gekoppeld.

Eenmalige actie

  • Eén keer aan de slag
  • Alleen, met je eigen huishouden of met één persoon 

Eigen schoongebied

  • Een vast stukje straat, park of strand om voortaan schoon te houden
  • Je ruimt op, bent buiten, beweegt én inspireert anderen

FrieslandCampina's missie voor een positieve invloed:

Voor ons is duurzaamheid niet zomaar een modewoord

Voor ons betekent duurzaamheid een positieve invloed uitoefenen op boeren, gemeenschappen en onze planeet. Het gaat over het creëren van een beter bestaan voor boeren, in balans met de natuur produceren en de toenemende wereldbevolking met betere en betaalbare voeding voeden.

Betere verpakkingen is een van de prioriteiten binnen FrieslandCampina. Goede verpakkingen zorgen voor voedselveiligheid en berokkenen geen schade aan de natuur. In 2025 zal 95% van onze verpakkingen recyclebaar of herbruikbaar zijn.

Lees meer

Webshop

Bestel je materialen

Heb je een actie op de kaart gezet? Dan ontvang je, zolang de voorraad strekt, een code voor een gratis opschoonpakket waarmee je aan de slag kunt (je betaalt alleen verzendkosten). Andere opschoonmaterialen zoals afvalgrijpers en afvalzakkingen kunnen in de Supporter van Schoon-webshop worden aangeschaft.

Webshop