Samen zorgen we voor frisse straten!

Waarom moeilijk doen als het samen kan?

Bij Mentos zijn we trots op onze producten en verpakkingen, maar we willen niet dat deze als afval op straat terrecht komen. Daarom steken we graag samen onze handen uit de mouwen. Doe jij ook mee? Als we samenwerken, kunnen we het verschil maken!

Maak een actie aan

Aan de slag

Kies hier hoe je in actie komt

Je wilt je inzetten voor een schonere buurt? Geweldig! Kies hieronder welke optie het beste bij je past. Je actie of gebied wordt automatisch aan Mentos gekoppeld.

Eenmalige actie

  • Eén keer aan de slag
  • Alleen, met je eigen huishouden of met één persoon 

Eigen schoongebied

  • Een vast stukje straat, park of strand om voortaan schoon te houden
  • Je ruimt op, bent buiten, beweegt én inspireert anderen

Duurzaamheid bij Perfetti Van Melle

Serious about Sweets

Mentos is één van de merken van Perfetti Van Melle. Daar willen we niet alleen steeds beter smakende snoepjes bieden die bij iedere levensstijl passen, maar tegelijkertijd ook de impact hiervan op de planeet verbeteren. Dit nemen we heel serieus! Specifiek voor onze verpakkingen richten we ons vooral op Reduce, Recycle en Recover. Wist je bijvoorbeeld dat we ervoor willen zorgen dat al onze plastic verpakkingen in 2025 recycle-ready zijn? Meer lezen over waar we mee bezig zijn?

Lees hier ons verhaal

Webshop

Bestel je materialen

Heb je een actie op de kaart gezet? Dan ontvang je, zolang de voorraad strekt, een code voor een gratis opschoonpakket waarmee je aan de slag kunt (je betaalt alleen verzendkosten). Andere opschoonmaterialen zoals afvalgrijpers en afvalzakkingen kunnen in de Supporter van Schoon-webshop worden aangeschaft.

Webshop