Supporter van Schoon vanaf maart onderdeel van Verpact

Lees meer

Speel een sleutelrol!

Een schoon Nederland is een haalbare droom. Een land zonder zwerfafval geeft mensen, dieren en het milieu een mooiere toekomst. Nederland Schoon speelt daar een belangrijke rol in. Kom je bij ons werken, dan begin je dus aan een baan met betekenis!

Actueler dan ooit

Recycling en verduurzaming van verpakkingen is actueler en belangrijker dan ooit. Producenten zetten mooie stappen en de overheid stuurt steeds strakker op duurzame resultaten. Maar we zijn er nog niet. Als onderdeel van de Nederlandse recycleketen liggen er voor Nederland Schoon veel vraagstukken, kansen en uitdagingen waar jij je tanden in kunt zetten.

Hoe kun je ons helpen?

Ons doel is een 100% zwerfafvalvrij Nederland. Dat doel bereiken we door het goede voorbeeld te geven en met elkaar aan de slag te gaan. Door bijvoorbeeld bewoners, bedrijven, belangenorganisaties en gemeenten aan elkaar te verbinden. Door kennis over zwerfafval en gedrag op te doen en te delen. Door heel Nederland bewust te maken van het zwerfafvalprobleem. En door iedereen te motiveren en ondersteunen bij het oplossen daarvan. Landelijk én lokaal. Hoe kun jij helpen ons doel te bereiken?

Onze en jouw ambities

Onze ambities zijn groot. Nederland Schoon heeft de opdracht om namens de verpakkende industrie zwerfafval te voorkomen door onder meer een landelijke bewustmakingscampagne , tal van gedragsbeïnvloedende maatregelen en voortdurende monitoring en bijsturing. Over het voorkomen van zwerfafval hebben we veel expertise in huis, maar we zijn zeker benieuwd naar jouw ambities en je ideeën over een schoner Nederland! Laat het weten, stuur ons jouw motivatie en wij nemen contact met je op.

Wat vind je van AFVAL?

Benieuwd hoe de sfeer en cultuur bij Nederland Schoon is? Zelf vatten we onze kernwaarden samen met het woord AFVAL: Aanstekelijk, Focus, Verbindend, Authentiek en Leergierig. Dus deel je graag je energie, krijg je zaken voor elkaar, weet je partijen samen te brengen, ben je het liefst jezelf en raak je nooit uitgeleerd? Kijk dan snel bij onze vacatures om te zien of ze bij je passen!

Bekijk onze vacatures

Een baan met supporters

Werk je bij Nederland Schoon, dan word je onderdeel van een beweging. Een enthousiaste beweging die zich landelijk en lokaal richt op een zwerfafvalvrij Nederland. Naast je bevlogen collega’s en allerlei partners kun je in heel Nederland rekenen op ruim 238.000 Supporters van Schoon: buurtbewoners, scholen, sportverenigingen en bedrijven die werken aan hetzelfde doel. In welke baan heb je zoveel supporters?

Bekijk onze vacatures

Hybride werken aan een droom

Bij Nederland Schoon omring je je met energieke collega’s. Samen brengen we een schoner Nederland dichterbij. Je doet dat op ons mooie en makkelijk bereikbare kantoor in Den Haag en vanuit huis. Als je tenminste niet bij een onze partners bent of een zwerfafvalevenement bijwoont. Natuurlijk hebben we goede arbeidsvoorwaarden zoals een marktconform salaris, 28 vakantiedagen, goede pensioenregeling, een laptop, een telefoon en een thuiswerk- en reiskostenvergoeding.

Ontmoet je collega’s

“De energie die ik in mijn werk stop, krijg ik dubbel en dwars terug”

Laat je inspireren

Hoe het is om bij ons te werken? Vijf collega’s vertellen waarom ze kozen voor Nederland Schoon en hoe het ze bevalt.

“Iedereen zet zich in voor een zwerfafvalvrij Nederland”

“Al sinds jongs af aan ben ik werkzaam als freelance journalist. Gaandeweg kwam ik erachter dat ik ook veel voldoening haal uit het werken aan een langduriger project met een team. Maar dan wel het liefst bij een organisatie met een hoger doel. Nederland Schoon is zo’n organisatie. Iedereen hier zet zich samen met alle Supporters van Schoon in voor een zwerfafvalvrij Nederland. Daar draag ik met veel plezier aan bij. ” Elise - Senior Projectleider Content & PR

“Volop ruimte om mee te denken en doen”

“Ik heb altijd een fascinatie gehad voor menselijk gedrag. Het is mateloos interessant volgens welke patronen we consumeren en omgaan met afval. Maar nog interessanter zijn manieren om dat gedrag bij te sturen op weg naar ons doel: een zwerfafvalvrij Nederland. Bij Nederland Schoon is volop ruimte om hier creatief in mee te denken en vooral te doen. Wij hebben de kennis en de daadkracht in huis om samen met allerlei partijen Nederland een stuk schoner te maken.” Vincent - Senior Projectleider Aanpak & Relatiebeheer

“Werken bij Nederland Schoon is nooit saai”

“Waarom ik al vijftien jaar bij Nederland Schoon werk? Dat lijkt bijzonder, omdat ik vooral hou van nieuwe dingen doen en bedenken. Maar het bewijst dat werken bij Nederland Schoon nooit saai is. De politieke omgeving en de maatschappij veranderen voortdurend. Daardoor zijn er steeds weer nieuwe uitdagingen en kansen. Ik kan hier zelfstandig werken op een professioneel hoog niveau en samenwerken met veel verschillende partijen. Én ik heb leuke collega’s met wie ik kan lachen!” Liliane - Senior Projectleider Kennis & Communicatie

“Alle kansen om mezelf te ontwikkelen”

“Werken bij Nederland Schoon betekent voor mij dagelijks optrekken met gepassioneerde en leuke collega’s. En met inspirerende partners. De energie die ik in mijn werk stop, krijg ik dubbel en dwars weer terug. In de afgelopen jaren kreeg ik bij Nederland Schoon alle kansen om mezelf te ontwikkelen. Die kansen heb ik met beide handen gegrepen. Zo ben ik verder gegroeid in een organisatie waar geen dag hetzelfde is. De rode draad is hier wel altijd duidelijk: samen voor een schoner Nederland!” Myra - Programmamanager

“Concreet bijdragen aan een duurzame wereld”

“De keuze om op interimbasis bij Nederland Schoon te werken was snel gemaakt. Hier kan ik concreet bijdragen aan een duurzame wereld. Daarbij is Nederland Schoon een hele andere organisatie dan het adviesbureau waar ik werk voor gemeenten. Ik vind het verfrissend om een poosje tussen collega’s met een heel andere achtergrond te zitten. Wat mij betreft snijdt het mes aan meer dan twee kanten.” Karin – Projectleider Monitoring a.i.