Supporter van Schoon

Zwerfafval voorkomen, dat is het doel van Supporter van Schoon. Via Supporter van Schoon, een initiatief van Verpact, brengen we Supporters van Schoon samen om bij te dragen aan het voorkomen van zwerfafval. We inspireren en activeren heel Nederland om zwerfafval te voorkomen. Ieder op zijn of haar eigen manier. Wij bieden de kennis en materialen en ondersteunen je bij jouw initiatief. Want jij bent Supporter van Schoon. Kom ook in actie en maak met ons het verschil! 

Per 1 maart 2024 zijn Stichting Afvalfonds Verpakkingen en de uitvoerende organisaties Nederland Schoon, Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV) en Nedvang samen verder gegaan onder de naam Verpact. Met als belangrijkste doel om de kringloop voor verpakkingen zo sluitend mogelijk te maken.

Visie

Zwerfafval? In 2050 weten we niet meer wat dat is. Omdat we dan onze missie hebben waargemaakt: Nederland 100% zwerfafvalvrij maken. Hoe we dat bereiken? Door grondstoffen opnieuw te gebruiken. En wat we niet opnieuw kunnen gebruiken gooien we op de juiste manier weg. Om dat waar te maken moeten we samenwerken. Dat doen we ook. Al sinds 1991 zelfs. Samen met overheden, bedrijven en inwoners. Zo dragen we allemaal bij aan een schone, gezonde en prettige leefomgeving.

Missie

Supporter van Schoon voorkomt zwerfafval door met zoveel mogelijk partijen samen te werken aan bewustmakingscampagnes en gedragsbeïnvloedingsmaatregelen. Wij: 

  • zorgen voor landelijke bewustwording
  • inspireren door het goede voorbeeld te geven
  • brengen Supporters van Schoon samen
  • helpen partijen met bewezen aanpakken
  • meten hoeveel zwerfafval er nog ligt, zodat we weten welke maatregelen effect hebben
Meer over onze opdracht

Onze opdrachtgever

Supporter van Schoon is een initatief van Verpact. Per 1 maart 2024 zijn Stichting Afvalfonds Verpakkingen en de uitvoerende organisaties Nederland Schoon, Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV) en Nedvang samen verder gegaan onder de naam Verpact. Verpact is verantwoordelijk voor het inzamelen, sorteren en recyclen van verpakkingen. Producenten en importeurs, alle bedrijven die verpakkingen maken of gebruiken, financieren de activiteiten van Verpact. Verpact staat voor makkelijke en betaalbare recyclingsystemen en een circulaire economie waarbij verpakkingsmateriaal een grondstof is én blijft.

 

Meer over Supporter van Schoon

De organisatie

Maak kennis met ons bevlogen en enthousiaste team. Wij zetten ons in voor een schoon Nederland, iedere dag weer. Samen met zoveel mogelijk partijen gaan wij voor 100% zwerfafvalvrij.

Werken bij

Ben jij net zo gedreven als wij om te werken aan een schoon Nederland? Wij kunnen jouw enthousiasme en ideeën goed gebruiken. Maak kennis met onze organisatie!

Onze partners

Door krachten te bundelen bereik je meer. Daarom slaan we de handen ineen met verschillende bedrijven, organisaties, overheden en NGO’s. Zie wie dit zijn en wat zij doen voor een schoon Nederland.