Een wereld zonder plastic zwerfafval

Strijd samen met Plastic Soup Foundation

Plastic Soup Foundation zet zich actief in voor een plasticvrije leefomgeving. Door onderzoek te doen naar zwerfafval krijgen we inzicht in de bron en omvang van de vervuiling. Zo kunnen we samen met Supporter van Schoon werken aan oplossingen om deze vervuiling te stoppen. Doe je met ons mee? Zet namens Plastic Soup Foundation een schoongebied op de kaart en help mee met het afvalonderzoek.

Maak een actie aan

Aan de slag

Kies hier hoe je in actie komt

Je wilt je inzetten voor een schonere buurt? Geweldig! Kies hieronder welke optie het beste bij je past. Je actie of gebied wordt automatisch aan Plastic Soup Foundation gekoppeld.

Eenmalige actie

  • Eén keer aan de slag
  • Alleen, met je eigen huishouden of met één persoon 

Eigen schoongebied

  • Een vast stukje straat, park of strand om voortaan schoon te houden
  • Je ruimt op, bent buiten, beweegt én inspireert anderen

Recycling is niet dé oplossing

Wanneer de plasticsoep ter sprake komt, worden ‘recycling’ of ‘circulaire economie’ vaak als oplossing genoemd. Maar we moeten méér doen dan recycling: minder plastic produceren, voor andere materialen kiezen en verpakkingen vaker dan één keer gebruiken, zoals flessen in een statiegeldsysteem. Alleen dan kunnen we de plasticsoep aanpakken.

Lees meer

Webshop

Bestel je materialen

Heb je een actie op de kaart gezet? Dan ontvang je, zolang de voorraad strekt, een code voor een gratis opschoonpakket waarmee je aan de slag kunt (je betaalt alleen verzendkosten). Andere opschoonmaterialen zoals afvalgrijpers en afvalzakkingen kunnen in de Supporter van Schoon-webshop worden aangeschaft.

Webshop