Minder afval met Milieu Centraal

Consumenten informeren over duurzame keuzes is dagelijkse kost voor Milieu Centraal. Ook op het gebied van zwerfafval hebben we veel kennis in huis. Op onze website delen we niet alleen informatie over de impact, maar hebben we ook handige tips over hoe zwerfafval voorkomen kan worden. Wist je dat als we allemaal een hervulbaar flesje drinken zouden gebruiken dit alleen al bij water 1 miljoen flesjes per dag scheelt? Kijk voor meer informatie op onze website!

Maak een actie aan

Aan de slag

Kies hier hoe je in actie komt

Je wilt je inzetten voor een schonere buurt? Geweldig! Kies hieronder welke optie het beste bij je past. Je actie of gebied wordt automatisch aan Milieu Centraal gekoppeld.

Eenmalige actie

  • Eén keer aan de slag
  • Alleen, met je eigen huishouden of met één persoon 

Eigen schoongebied

  • Een vast stukje straat, park of strand om voortaan schoon te houden
  • Je ruimt op, bent buiten, beweegt én inspireert anderen

Milieu Centraal adviseert de consument

In elke duurzame stap

Als kenniscentrum voor duurzaam leven geeft Milieu Centraal consumenten praktische tips en adviezen voor iedere duurzame stap: van afval scheiden tot zonnepanelen kopen. Nuchter over het milieu, niet gebonden aan commerciële belangen of politieke opvattingen. Vanuit de eigen kennisbasis delen we betrouwbare informatie. Zo wordt een duurzame keuze maken makkelijker voor iedereen. En daarom ondersteunen wij van harte de boodschap van Supporter van Schoon, samen bereiken we meer. Wil je zelf ook aan de slag met duurzaamheid?

Ontdek wat jij kan doen

Webshop

Bestel je materialen

Heb je een actie op de kaart gezet? Dan ontvang je, zolang de voorraad strekt, een code voor een gratis opschoonpakket waarmee je aan de slag kunt (je betaalt alleen verzendkosten). Andere opschoonmaterialen zoals afvalgrijpers en afvalzakkingen kunnen in de Supporter van Schoon-webshop worden aangeschaft.

Webshop