Samen met Disney Channel zorgen we voor de aarde

Op 22 april is het weer Earth Day: de dag dat we de aarde wereldwijd in het zonnetje zetten. Zorg dragen voor de aarde is zorgen voor de toekomst en dat doen we onder andere door de aarde schoon te houden voor mens, dier en natuur. Om de toekomstige generatie actief te betrekken in het streven naar een schonere planeet, zet DisneyChannel zich voor het vierde jaar op een rij in om kinderen bewust te maken van wat zij kunnen doen om ook hun steentje bij te dragen. 

 

Maak een actie aan

Aan de slag

Kies hier hoe je in actie komt

Je wilt je inzetten voor een schonere buurt? Geweldig! Kies hieronder welke optie het beste bij je past. Je actie of gebied wordt automatisch aan Disney Channel gekoppeld.

Eenmalige actie

  • Eén keer aan de slag
  • Alleen, met je eigen huishouden of met één persoon 

Eigen schoongebied

  • Een vast stukje straat, park of strand om voortaan schoon te houden
  • Je ruimt op, bent buiten, beweegt én inspireert anderen

Ook Ladybug komt in actie voor een schone aarde

Dit jaar werkt Disney Channel wederom samen met vaste partners Verpact en OERRR (Natuurmonumenten) én nieuwe partner Breteau Foundation, om de boodschap van Earth Day uit te dragen. Deze editie krijgt de zender hulp van niemand minder dan Ladybug – het hoofdpersonage van de populaire Disney Channel avonturenserie ‘Miraculous: Tales of Ladybug & Cat Noir’ – om deze boodschap te verspreiden.

 

Zaterdag, 20 april 10.00 uur op Disney Channel

Kijk de special 'Miraculous | Action'

Marinette (Ladybug), Adrien (Cat Noir) en hun vrienden willen de plasticvervuiling in Parijs actief bestrijden. Tijdens het avontuur realiseert Marinette zich dat de groep moet proberen het probleem bij de kern aan te pakken, door te proberen de grootste plasticfabrikant persoonlijk te ontmoeten om hem ervan te overtuigen om het anders aan te pakken - maar superschurk Havikmot heeft andere plannen...