Samen met Disney Channel zorgen we voor de aarde

Disney Channel vindt de missie van Nederland Schoon erg belangrijk en zet haar middelen in om opruimen aantrekkelijker te maken én nog meer kinderen betrokken te krijgen bij het opruimen van zwerfafval. Dit jaar neemt Disney Channel kinderen mee in een 'funventure' met het 'Rad van de Aarde' op de zender en online. Door samen met onze ambassadeur Matheu Hinzen aan het rad te draaien geeft Disney Channel laagdrempelige tips aan kinderen om beter voor de aarde te zorgen. Een van de missies van het Rad van de Aarde is de missie ‘Clean Up’, waarmee Disney Channel iedereen aanmoedigt om samen met vrienden en familie een clean up te organiseren in de buurt! Help jij Nederland Schoon en ons? Zet dan nu een gebied op de kaart.

 

Maak een schoongebied aan

Aan de slag

Kies hier hoe je in actie komt

Je wilt je inzetten voor een schonere buurt? Geweldig! Kies hieronder welke optie het beste bij je past. Je gebied of actie wordt automatisch aan Disney Channel gekoppeld.

Eigen schoongebied

  • Een vast stukje straat, park of strand om voortaan schoon te houden
  • Je ruimt op, bent buiten, beweegt én inspireert anderen
  • Een gratis opschoonartikel (je betaalt alleen verzendkosten)

Eenmalige actie

  • Eén keer aan de slag
  • Alleen, met je eigen huishouden of met één persoon 
  • Een gratis opschoonartikel (je betaalt alleen verzendkosten)

Het Rad van de Aarde

De samenwerking met Nederland Schoon en de Landelijke Opschoondag is een onderdeel van de Disney Channel campagne ‘Earth Day’. Voor het derde jaar op een rij zet Disney Channel zich in om kinderen bewust te maken van onze prachtige planeet en hoe we samen nog beter voor de aarde kunnen zorgen. Van februari tot en met Earth Day op 22 april, wordt op de zender van Disney Channel, online en via de social media kanalen meermaals per dag gedraaid aan het 'Rad van de Aarde'. Elke missie laat zien hoe kinderen op een laagdrempelige manier kunnen bijdragen aan het zorgen voor de aarde. Van 'energie bespaartips tot recycle activiteiten' en van 'leren van de natuur' tot 'meedoen aan de Landelijke Opschoondag'. In de korte filmpjes motiveert Matheu Hinzen kinderen om deze missies in het dagelijks leven thuis, op school en met zoveel mogelijk familieleden of vriendjes toe te passen. Op deze manier probeert Disney Channel op een leuke en positieve manier kinderen bewust te maken van hun mogelijkheden, omdat ook zij graag hun steentje willen bijdragen aan het zorgen voor de aarde. Tot slot stimuleert Disney Channel met het 'Rad van de Aarde' kinderen om nog vaker de natuur op te zoeken en te genieten van onze magische planeet!

Draai aan het ‘Rad van de Aarde’ en zorg dat je samen met je vrienden, familie en buren op 18 maart samen met ons de Earth Day missie ‘Landelijke Opschoondag’ volbrengt door zoveel mogelijk afval te verzamelen en op de juiste manier weg te gooien!

Bekijk de video Earth Day 2023