Samen voor schoon

Ben je lid van een vereniging en heb je hart voor de buurt? Dan biedt Supporter van Schoon je het platform én de middelen om op een leuke manier in actie te komen om zwerfafval te voorkomen. Hou bijvoorbeeld met je team de route naar je club schoon, organiseer een opschoonactie in de buurt, of zorg voor een plek op je vereniging waar statiegeldflesjes kunnen worden ingezameld. Zo draag je niet alleen bij een circulariteit, maar genereer je tegelijkertijd inkomsten voor de club.

Word Supporter van Schoon

Claim het gebied rondom je vereniging en schoon samen op, ook kan je hier eenmalige acties aanmaken.

Naar de schoonkaart

Aan de slag

Supporter van Schoon worden is niet alleen leuk, maar ook heel makkelijk. Bekijk de mogelijkheden.

Jullie eigen schoongebied

Zet met je team of vereniging je eigen schoongebied op de kaart! Kies een mooi stukje buurt uit. Het park waar je vaak traint, of de route naar de vereniging. Hoe leuk is het om samen met je team bijvoorbeeld één dag in de maand even een rondje doen. Zodat je weer op een mooi stukje schoon kunt trainen.

Doe een eenmalige actie

Je kunt ook met je vereniging of team een eenmalige actie op touw zetten. Combineer het met een leuke teamdag en maak er een gezellige bezigheid van met een mooie traktatie aan het einde. Voor je het weet hebben jullie de smaak te pakken en is je eigen opschoonactie klaar.

Zamel statiegeld flesjes en blikjes in

Door plastic flesjes en blikjes in te zamelen kun je met je vereniging een bijdrage leveren aan circulariteit. Iedereen kan meedoen! Zorg dat je duidelijk bekendmaakt waar de statiegeldflesjes kunnen worden ingeleverd en verzamel er zoveel mogelijk. Zo kun je gelijk sparen voor leuke teamactiviteiten.

Inspiratie

Zo doen zij het

Benieuwd wat andere verenigingen doen om zwerfafval te voorkomen? Lees hun schone verhalen en laat je inspireren!

Hockeyclub zonder zwerfafval

Naast de oudste hockeyclub op het Europese vasteland wil het Amsterdamse AH&BC ook de meest duurzame zijn. En daar maken ze belangrijke slagen in. Clubmanager Alexia Sifneos vertelt welke duurzame doelen de club voor ogen heeft en met welke concrete oplossingen ze die ambitie waarmaken.

Bjorn en Tjitske, Scouting Polaris Heerenveen:

Dit is de score van Scouting Polaris

Bjorn en Tjitske hebben met de scouting heel veel afval opgeruimd in Heerenveen: “We hebben wel 52 zakken vol geraapt! We vonden het leuk om te doen en het past ook mooi bij wat wij belangrijk vinden: goed zorgen voor de natuur."

Screenshot van de schoonkaart van Supporter van Schoon

Er zijn al 14941 gebieden, maak je eigen gebied aan.

Word jij ook Supporter van Schoon? Zet je eigen gebied op de kaart en houd een stukje van je omgeving schoon.

Gebied aanmaken

Webshop

Bestel je materialen

Heb je een actie op de kaart gezet? Opschoonmaterialen zoals afvalgrijpers en afvalzakkingen kunnen in de Supporter van Schoon-webshop worden aangeschaft. Maar, informeer eerst bij je gemeente of je materiaal zoals grijpers kunt lenen.

Naar de webshop

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!