Vakcentrum-leden zetten een stapje extra

Vakcentrum zet zich met haar leden altijd in voor een schone winkelomgeving. Als Supporter van Schoon roept Vakcentrum winkeliers daarom op om nóg een stapje extra te zetten. Pak een stoffer en blik en maak een schoonmaakrondje rondom de winkel. Doe je ook mee? Zet namens Vakcentrum een schoongebied op de kaart. Zo maken we samen de winkelomgeving én daarmee Nederland weer een beetje schoner.

Maak een actie aan

Aan de slag

Kies hier hoe je in actie komt

Je wilt je inzetten voor een schonere buurt? Geweldig! Kies hieronder welke optie het beste bij je past. Je actie of gebied wordt automatisch aan Vakcentrum gekoppeld.

Eenmalige actie

  • Eén keer aan de slag
  • Alleen, met je eigen huishouden of met één persoon 

Eigen schoongebied

  • Een vast stukje straat, park of strand om voortaan schoon te houden
  • Je ruimt op, bent buiten, beweegt én inspireert anderen

Duurzaamheid staat centraal bij Vakcentrum

Efficiënt omgaan met energie en afvalstromen, een actieve inzet voor de leefbaarheid en veiligheid in de buurt, het tegengaan van voedselverspilling, duurzame inzetbaarheid van medewerkers en fair trade, biologisch en lokaal of duurzaam geproduceerde producten in het assortiment. Maatschappelijk verantwoord ondernemerschap (MVO) is een belangrijk thema, zeker ook voor de zelfstandige detaillist. Ondernemers met oog voor duurzaamheid tonen maatschappelijke betrokkenheid. Ook op de politieke agenda heeft duurzaamheid prioriteit. Vakcentrum behartigt hierin de belangen van haar leden en biedt handvaten om MVO te integreren in de bedrijfsvoering.

Lees meer

Webshop

Bestel je materialen

Heb je een actie op de kaart gezet? Dan ontvang je, zolang de voorraad strekt, een code voor een gratis opschoonpakket waarmee je aan de slag kunt (je betaalt alleen verzendkosten). Andere opschoonmaterialen zoals afvalgrijpers en afvalzakkingen kunnen in de Supporter van Schoon-webshop worden aangeschaft.

Webshop