Puur natuur

Samen met SPA op weg naar nul zwerfafval

Alles wat we je als SPA te bieden hebben, danken we aan de natuur. Daarom zet SPA zich al jaren actief in voor het voorkomen van zwerfafval. Zo streven we ernaar om in 2025 alle flessen die we op de markt brengen weer in te zamelen. Statiegeld op kleine flesjes gaat ons daarbij helpen, maar we hebben jou ook nodig.

Help je ons mee? Zo maken we samen de natuur in Nederland stap voor stap schoner en mooier.

Maak een actie aan

Aan de slag

Kies hier hoe je in actie komt

Je wilt je inzetten voor een schonere buurt? Geweldig! Kies hieronder welke optie het beste bij je past. Je actie of gebied wordt automatisch aan SPA gekoppeld.

Eenmalige actie

  • Eén keer aan de slag
  • Alleen, met je eigen huishouden of met één persoon 

Eigen schoongebied

  • Een vast stukje straat, park of strand om voortaan schoon te houden
  • Je ruimt op, bent buiten, beweegt én inspireert anderen

Duurzaamheid bij SPA

Samen voor een zuivere toekomst

Al sinds we water bottelen, vanaf 1583, beschermen we onze bronnen en de natuur daaromheen. Daarom is het zo belangrijk dat we alles doen om duurzaam te ondernemen en de natuur te beschermen.

We zijn trots dat we sinds 2020 CO2-neutraal zijn van bron tot consument. Wanneer je als consument een flesje SPA koopt, is de impact hiervan op het klimaat dus geneutraliseerd. Maar we gaan verder. Zo hebben we ook een duurzame verpakkingsstrategie met 10 ambitieuze doelstellingen op het gebied van productontwerp, verpakkingsproductie, inzameling en het voorkomen van zwerfafval.

Ontdek onze beloften voor duurzame verpakkingen

Webshop

Bestel je materialen

Heb je een actie op de kaart gezet? Opschoonmaterialen zoals afvalgrijpers en afvalzakkingen kunnen in de Supporter van Schoon-webshop worden aangeschaft. Maar, informeer eerst bij je gemeente of je materiaal zoals grijpers kunt lenen.

Webshop