Samen Supporters van Schoon

Wat is er mooier dan elkaar inspireren en tegelijkertijd versterken? Van elkaar leren en door krachten te bundelen vooruitkomen? Niet voor niets werken we graag samen met partners die net als wij een visie hebben voor een betere toekomst. We zijn trots op onze samenwerking met partijen als Plastic Soup Foundation, Wereld Natuur Fonds en Sportvisserij Nederland (Vang 5).

Wat kun jij doen

Claim het gebied rondom je bedrijf of buurt en schoon samen op, ook kan je hier eenmalige acties aanmaken.

Kaart

Aan de slag

In iedereen zit een Supporter van Schoon. Doe ook een stapje extra, dat is heel makkelijk. Bekijk de mogelijkheden.

Participatie met jouw ngo

Als ngo kun je met je medewerkers een schoongebied claimen, waardoor je jouw omgeving schoonhoudt. Ook kun je jouw achterban oproepen om ook mee te doen. Stimuleer om een schoongebied aan te maken en dit te koppelen aan jouw ngo. Zo kun je samen Nederland een stukje schoner maken.

Zet een eenmalige actie op

Wil je een eenmalige actie opzetten om in een keer zoveel mogelijk zwerfafval op te ruimen? Dit kan op de Landelijke Opschoondag of tijdens de World Cleanup Day, maar je kunt natuurlijk ook zelf een dag creëren om een actie op touw te zetten. Informeer je achterban en behaal samen mooie resultaten.

Hotspots aanpakken

Identificeer hotspots in jouw gemeente en maak gebruik van de specifieke aanpak die Supporter van Schoon heeft ontwikkeld voor diverse locaties. De praktische kennis en tools staan garant voor een succesvolle zwerfafvalaanpak.

Om de samenleving vooruit te helpen, moeten we niet alleen groei nastreven, maar ook onze troep achter onszelf opruimen.

Boyan Slat, Ocean Cleanup

Inspiratie

Zo doen zij het

Benieuwd hoe anderen zich inzetten om zwerfafval te voorkomen? Kijk hier voor inspiratie.

Vanuit het Wereld Natuur Fonds geloven we in samenwerking

Als je met elkaar een paar uurtjes per week aan de slag gaat dan is er zoveel te bereiken. Inmiddels zijn we begonnen met Cleanup Saturdays waarbij we maandelijks gedeeltes van Utrecht opruimen.

Hoofd communicatie Onno Terlouw

Met de campagne willen we iedereen die vist bereiken

Sportvisserij Nederland zet zich in voor het schoonhouden van water en waterkant. De campagne ‘Vang 5’ moedigt sportvissers aan tijdens het vissen vijf stuks afval (of vijf minuten) op te ruimen. Want schoon water is van levensbelang voor mens en dier.

Wil je ook samenwerken aan een omgeving zonder zwerfafval? We informeren je graag over de mogelijkheden.