Samen voor zwerfafvalvrij!

Individueel maak je verschil, samen creëren we impact!

GoClean streeft naar een zwerfafvalvrij Nederland. Dit doen wij door het zwerfafval te fotograferen en op te ruimen. Door de zwerfafvalfoto’s weten we wat er aan zwerfafval gevonden wordt, hoeveel zwerfafval er ligt en waar dit ligt. Met deze gegevens kan er gestart worden met een bronaanpak. Want meten is weten! Wij noemen dit een datagerichte zwerfafvalaanpak.

Maak een actie aan

Aan de slag

Kies hier hoe je in actie komt

Je wilt je inzetten voor een schonere buurt? Geweldig! Kies hieronder welke optie het beste bij je past. Je actie of gebied wordt automatisch aan GoClean gekoppeld.

Eenmalige actie

  • Eén keer aan de slag
  • Alleen, met je eigen huishouden of met één persoon 

Eigen schoongebied

  • Een vast stukje straat, park of strand om voortaan schoon te houden
  • Je ruimt op, bent buiten, beweegt én inspireert anderen

Bronaanpak is de oplossing!

We gaan voor minder opruimen, doordat er minder ligt.

Tijdens de Landelijke Opschoondag kan je meedoen met de datagerichte zwerfafvalaanpak. Hiervoor wordt de Litterati app gebruikt. In deze app maak je van elk stuk herkenbaar zwerfafval een duidelijke foto. GoClean zal alle foto’s labelen, zodat er op basis van feitelijke data conclusies getrokken kunnen worden over al het aangetroffen zwerfafval tijdens de Landelijke Opschoondag. Help ook mee om het zwerfafval in kaart te brengen. Start nu en meld je aan met de code LOD2022 in de Litterati-app.

Meer over GoClean

Bekijk de video

Hoe werkt datagericht zwerfafval opruimen en hoe gaan we dat doen?

Webshop

Bestel je materialen

Heb je een actie op de kaart gezet? Opschoonmaterialen zoals afvalgrijpers en afvalzakkingen kunnen in de Supporter van Schoon-webshop worden aangeschaft. Maar, informeer eerst bij je gemeente of je materiaal zoals grijpers kunt lenen.

Webshop