Aan de slag als bedrijf

In iedereen zit een Supporter van Schoon

Alleen als we de handen ineenslaan, wordt Nederland écht schoon. Supporter van Schoon zet zich daarom in voor waardevolle samenwerkingen met bedrijven. Groot of klein, iedereen kan haar steentje bijdragen. 

Door herbruikbare verpakkingen te stimuleren. Maar ook door zwerfafvalaanpakken te implementeren rond je bedrijf, te zorgen dat jouw afval in de afvalbak belandt en met je werknemers mee te doen aan de Landelijke Opschoondag. Mooie manieren om je betrokkenheid bij de buurt te tonen en bij te dragen aan een schoner Nederland. Je bepaalt dus helemaal zelf waar, hoe vaak en op welke manier je in actie komt tegen zwerfafval!

Gebruik de toolkit

Laat zien dat je ook een Supporter van Schoon bent door de campagne te delen. Gebruik daarvoor onze toolkit.

Naar de toolkit

Inspiratie & Tips

Dit kun jij nog meer doen om zwerfafval te voorkomen. 

Inspiratie

Zo doen zij het

Benieuwd wat anderen doen om hun omgeving netjes te houden? Lees hun schone verhalen en laat je inspireren!

Daan van der Wielen – Food Manager Jumbo Foodmarkt

Wij gunnen onze klanten een schone winkelomgeving

Daan maakt, tijdens de World Cleanup Day, met zijn team schoon rond de Jumbo Foodmarkt in Breda. Ze doen dat omdat ze hun klanten een schone winkelomgeving gunnen. En om een steentje bij te dragen aan een schoon milieu.

Ramona Koning – Restaurant Manager McDonald’s Goutum

Bij McDonald’s is het elke dag een opschoondag

Ramona Koning is restaurantmanager bij McDonald’s Goutum. Rondom de restaurants wordt elke dag tot in de verre omtrek schoongemaakt. Tijdens World Cleanup Day, gaan ze nog een stapje verder.

Bing – Medewerker Center Parcs Port Zélande

Mensen moeten niet alleen nu opruimen. Ook in de toekomst.

Center Parcs Port Zélande doet met een Cleanup Parade mee aan World Cleanup Day. Met deze feestelijke insteek willen ze het zwerfafvalbewustzijn onder bezoekers vergroten.

Lasse Walker: professioneel kiteboarder voor Red Bull

Ik erger me mateloos aan Red Bull blikjes in de natuur

Actie zit in de genen van Red Bull. Daarom doet het merk mee aan de Landelijke Opschoondag met meerdere opruimlocaties door het land en roept Red Bull op om hun verpakkingen niet te laten zwerven. Wist je trouwens dat 100% van hun aluminium blikjes recyclebaar is?

Eva Amsterdam: Sr Manager Sustainability Coca-Cola

We moeten het samen oplossen

We gebruiken onze verpakking om mensen te leren over de waarde van verpakkingen. Waar een paar jaar geleden nog Coco-Cola op de dop stond, staat daar nu 'please recycle'. En ook op de zijkant van de fles 'recycle me again', want hij is dus al een keer gerecycled en dat kan opnieuw en opnieuw gebeuren. 

Samen Supporters van Schoon

100% zwerfafvalvrij, dat doen we samen. Wij geloven dat door samen te werken we meer kunnen bereiken. Daarom hebben we zoveel mogelijk Supporters van Schoon nodig, word ook supporter en sluit je aan.

Screenshot van de schoonkaart van Supporter van Schoon

Er zijn al 14917 gebieden, maak je eigen gebied aan.

Word jij ook Supporter van Schoon? Zet je eigen gebied op de kaart en houd een stukje van je omgeving schoon.

Gebied aanmaken

Webshop

Bestel je materialen

Heb je een opschoonactie op de kaart gezet? Of namens je bedrijf een schoongebied gekozen? Dan ontvang je een code voor een gratis opschoonartikel waarmee je aan de slag kunt (je betaalt alleen verzendkosten).

Naar de webshop

Meer weten of samenwerken?

Wil je meer weten over de aanpak van zwerfafval of zoek je samenwerking? Leg ons je vraag voor!