Samen leven, samen doen

Ga met Univé voor een zwerfafvalvrije buurt

We willen het allemaal: een schone buurt. Een buurt zonder zwerfafval. Maar zwerfafval verdwijnt alleen als iemand het opruimt. Waar een bananenschil na twee jaar weg is, ligt een plastic flesje er voor altijd. Gelukkig is er iets wat we eraan kunnen doen: opruimen! Help jij ook mee? Zet dan nu een gebied op de kaart en ga samen met ons aan de slag. Want samen leven, is samen doen!

Maak een actie aan

Aan de slag

Kies hier hoe je in actie komt

Je wilt je inzetten voor een schonere buurt? Geweldig! Kies hieronder welke optie het beste bij je past. Je actie of gebied wordt automatisch aan Univé gekoppeld.

Eenmalige actie

  • Eén keer aan de slag
  • Alleen, met je eigen huishouden of met één persoon 

Eigen schoongebied

  • Een vast stukje straat, park of strand om voortaan schoon te houden
  • Je ruimt op, bent buiten, beweegt én inspireert anderen

Supporter van Sport, Supporter van Schoon

Wandel, loop hard en kom in actie

Als Supporter van Sport én Supporter van Schoon dagen we je graag uit om in actie te komen. Stoor je je aan het zwerfafval in jouw buurt of op jouw favoriete wandel- of hardlooproute? Combineer het! Neem tijdens een wandeling een recyclebaar plastic zakje mee en ruim het zwerfafval daarin op of kies voor plogging. Bij plogging is het de bedoeling dat je tijdens het hardlopen zoveel mogelijk zwerfafval opraapt. Goed voor het milieu én goed voor jezelf. Zo kunnen we allemaal wat doen voor een schone omgeving.

Meer over Univé

Webshop

Bestel je materialen

Heb je een actie op de kaart gezet? Dan ontvang je, zolang de voorraad strekt, een code voor een gratis opschoonpakket waarmee je aan de slag kunt (je betaalt alleen verzendkosten). Andere opschoonmaterialen zoals afvalgrijpers en afvalzakkingen kunnen in de Supporter van Schoon-webshop worden aangeschaft.

Webshop