Let’s change together. CLEAN today!

EuroParcs gaat voor mooie en schone parken en natuur!

EuroParcs is trotse Supporter van Schoon. Samen met onze medewerkers, vakantiegasten, huiseigenaren en omwonenden willen we de natuur rondom onze parken graag schoonhouden. Wij hopen door deelname aan deze actie meer bewustzijn te creëren voor het zwerfafval wat helaas nog steeds in de natuur terechtkomt. Help jij ons een handje mee Nederland een stukje schoner te maken?

Maak een actie aan

Aan de slag

Kies hier hoe je in actie komt

Je wilt je inzetten voor een schonere buurt? Geweldig! Kies hieronder welke optie het beste bij je past. Je actie of gebied wordt automatisch aan EuroParcs gekoppeld.

Eenmalige actie

  • Eén keer aan de slag
  • Alleen, met je eigen huishouden of met één persoon 

Eigen schoongebied

  • Een vast stukje straat, park of strand om voortaan schoon te houden
  • Je ruimt op, bent buiten, beweegt én inspireert anderen

Duurzaamheid bij EuroParcs

De laatste jaren is de aandacht voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen meer toegenomen in het bedrijfsleven en ook EuroParcs is bewust bezig met verduurzaming. Zo dragen steeds meer parken van EuroParcs het keurmerk van Green Key, hét duurzaamheidskeurmerk in de toeristische branche. Door het beter scheiden van afval, minder watergebruik door bijvoorbeeld waterbesparende kranen en douches en diverse maatschappelijke projecten wil EuroParcs de druk op natuur en milieu minimaliseren en is er aandacht voor de flora en fauna rondom de parken. Dit jaar deden wij met de gehele organisatie opnieuw mee aan de Landelijke Opschoondag op 23 maart j.l. Er was veel betrokkenheid van zowel onze eigen medewerkers, als van gasten, huiseigenaren én omwonenden, voor deze jaarlijkse traditie.

Lees meer

Webshop

Bestel je materialen

Heb je een actie op de kaart gezet? Dan ontvang je, zolang de voorraad strekt, een code voor een gratis opschoonpakket waarmee je aan de slag kunt (je betaalt alleen verzendkosten). Andere opschoonmaterialen zoals afvalgrijpers en afvalzakkingen kunnen in de Supporter van Schoon-webshop worden aangeschaft.

Webshop