"We wisten meteen: hier moeten we mee doorgaan"

"Het begon met het voornemen om alleen het park hier in Huizen schoon te maken. Maar na het opruimen wisten we meteen; hier moeten we mee doorgaan"

Medestanders

"We hebben inmiddels al meerdere acties georganiseerd. Daarin zoeken we ook de samenwerking met de lokale middenstand. Een restaurant zorgt dan bijvoorbeeld voor koffie en thee, en een supermarkt verzorgt de lunch. We merken dat er na een actie gedurende een langere tijd minder vuil ligt, zoals hier in de haven. Dit stuk hebben we vorige maand aangepakt. Wil je nu ook iets op poten zetten in jouw buurt? Zoek dan altijd eerst naar medestanders. En neem contact op met de gemeente, want zij zijn blij met dit soort initiatieven."

Bloem Damen en Gert Jan Nagel van Huizen Schoon

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 234132 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

Ga op zwerfafvaljacht met Trashure Hunt deze zomer

True TrashUre Hunt gaat tijdens de Scheveningen Beach Summer Challenge elke dag met zoveel mogelijk vrijwilligers het Scheveningse strand ontdoen van ‘zwerfafvalschatten’. Zo wordt er een opgeruimd strand en een schone omgeving gerealiseerd. En jij kunt meedoen. Da…

Lees meer
Verhalen
....

"Tegenwoordig zie je op straat veel meer rommel liggen dan vroeger"

True "Tegenwoordig zie je op straat veel meer rommel liggen dan vroeger. Vroeger aten we ook nauwelijks op straat. Nu zie je iedereen op straat eten en zie je dat voornamelijk rondom fa…

Lees meer
Verhalen
....