"We wisten meteen: hier moeten we mee doorgaan"

"Het begon met het voornemen om alleen het park hier in Huizen schoon te maken. Maar na het opruimen wisten we meteen; hier moeten we mee doorgaan"

Medestanders

"We hebben inmiddels al meerdere acties georganiseerd. Daarin zoeken we ook de samenwerking met de lokale middenstand. Een restaurant zorgt dan bijvoorbeeld voor koffie en thee, en een supermarkt verzorgt de lunch. We merken dat er na een actie gedurende een langere tijd minder vuil ligt, zoals hier in de haven. Dit stuk hebben we vorige maand aangepakt. Wil je nu ook iets op poten zetten in jouw buurt? Zoek dan altijd eerst naar medestanders. En neem contact op met de gemeente, want zij zijn blij met dit soort initiatieven."

Bloem Damen en Gert Jan Nagel van Huizen Schoon

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 232564 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

"Wij organiseren één grote stadsschoonmaak op 23 maart"

“Er worden door het jaar heen veel verschillende schoonmaakacties georganiseerd in Alkmaar. Om ervoor te zorgen dat we elkaar kunnen versterken, heb ik ervoor gekozen om alle acties voor de Landelijke Opschoondag te bundelen tot één grote stadsschoonmaak. We k…

Lees meer
Verhalen
....

"Met de Landelijke Opschoondag ruimen we ons vaste duikplekje op"

“Wij duiken al jaren bij Manta, één van de oudste duikverenigingen van Nederland. Veel van onze leden houden van de natuur. Dat is onderwater niet te missen, met de vissen, schelpe…

Lees meer
Verhalen
....