Keer het stijgende tassen-tij!

Na het verbod op gratis plastic tassen in 2016 waren we goed op weg en nam het aantal af met 79%. Maar sinds 2021 worden er weer meer tassen gebruikt. Jaarlijks gebruiken we er gemiddeld nu 47 per persoon. Kies daarom voor voor een herbruikbare tas. Iedere tas telt!

Een herbruikbare tas van stof waar een broodtrommel in wordt gestopt

Minder plastic tassen

Hoe zorg jij voor minder afval komend jaar? Hergebruik maakt wegwerp overbodig, dus neem je eigen tassen mee als je boodschappen doet of gaat winkelen. Alle Trotse Tasdragers samen zorgen voor maar liefst 80% minder plastic tassen in het milieu! Samen maken we het verschil!

Ontdek waarom papier geen optie is

Een plastic tasje heeft een gemiddelde levensduur van maar 15 minuten, terwijl het 400 jaar duurt voor zo’n tas volledig is afgebroken.

In deze video van Milieu Centraal wordt kort uitgelegd waarom papieren tassen geen goed alternatief zijn voor een plastic tas. Als winkeliers deze aanbieden, kun je hen wijzen op je eigen, herbruikbare tas! 

Duurzaamheid in elke tas

Door een plastic tas opnieuw te gebruiken verminderen we de vraag naar nieuwe tassen. En kende je de katoenen broodzak al? Duurzame tassen zijn er in vele soorten en maten.

Herbruikbare tassen

Ik heb deze tas altijd mee bij het shoppen of boodschappen doen

Doe als onze collega Joanna en stop een opvouwbare boodschappentas of lichtgewicht nylon tasjes in je jas- of rugzak. Zo heb je er altijd eentje bij je als je spontaan gaat winkelen.

Versnetjes 

Ik heb altijd een versnetje bij me

Onze collega Hanne gebruikt bewust geen plastic zakjes. Sinds ze ontdekte dat ze met een versnetje meer dan vier kilo kan dragen, gaat ze niet meer zonder van huis.

Broodzakken

Ik haal verse croissants met mijn eigen broodzak

Wist je dat een katoenen broodzak na negen keer gebruiken al een lagere milieu-impact heeft dan een papieren variant? Zo smaken die croissants extra lekker!