Supporter van Schoon vanaf maart onderdeel van Verpact

Lees meer

Sluit je aan bij de roedel

23 maart: Landelijke Opschoondag

Misschien heb je ‘m weleens gespot? De straatus opschonus - ook wel Grondige Opschoner genoemd. Eens per jaar gaat hij met zijn roedel op jacht naar zwervend vuil. Op de Landelijke Opschoondag. Dit jaar is dat op 23 maart. Word ook een straatus opschonus. Sluit je aan bij de roedel en zorg samen voor een schone buurt.

Maak een eenmalige actie aan

3 eenvoudige stappen

Hoe maak ik een eenmalige actie aan?

Zet nu in 3 stappen je eenmalige actie op de kaart: 

 • Vul de straatnaam of postcode in van je opschoonlocatie en laat weten waar je wilt verzamelen
 • Geef je actie een naam, vul de actiedatum en het tijdstip in en selecteer het aantal deelnemers
 • Rond af door in te loggen of door een nieuw account aan te maken
Maak een eenmalige actie aan

Schoolklassen en bso-groepen opgelet!

Win 30 goodiebags & voorvertoning Miraculous Plastic Special

Maak een opschoonactie aan als schoolklas of bso-groep en win 30 herbruikbare goodiebags én een voorvertoning van de Miraculous Plastic Special aangeboden door Disney!

Wat zit er in de goodiebag? 

 • Vlaggentas (herbruikbare tas gemaakt van oude Supporter van Schoon vlag) 
 • Totebag van Miraculous aangeboden door Disney
 • Stickers van Miraculous aangeboden door Disney 
 • Kleurpotloden van Miraculous aangeboden door Disney 
 • Bambootandenborstels van Miraculous aangeboden door Disney 
 • Lunchtrommel van Mepal met Supporter van Schoon branding  
 • Mogelijk nog extra items  

Hoe doe je mee?
Maak een opschoonactie aan op de Schoonkaart die plaatsvindt in de periode 1 t/m 31 maart en stuur na afloop een e-mail naar info@supportervanschoon.nl waarin je aangeeft hoeveel vuilniszakken jullie hebben gevuld met zwerfafval.

De winnende klas of groep wordt willekeurig gekozen en de hoeveelheid afvalzakken beïnvloedt niet de winkans.

Bekijk de actievoorwaarden

Zolang de voorraad strekt

Gratis opschoonpakket

Wil jij je samen met buurtgenoten, collega's, vrienden of familie ook een uurtje inzetten voor een schone buurt? Organiseer dan nu een eigen opschoonactie, maak een eenmalige actie aan op onze schoonkaart en ontvang een actiecode voor een gratis opschoonpakket. Je betaalt alleen de verzendkosten (€6,95). Deze actie geldt van 13 februari t/m 19 maart 2024 en zolang de voorraad strekt.

Bekijk de opschoonpakketten

Landelijke Opschoondag

Download hier het promotiemateriaal

Doe jij mee met de Landelijke Opschoondag? En wil je zoveel mogelijk mensen oproepen om ook mee te doen? Download hier het promotiemateriaal.

Onlinevideo

Word ook straatus opschonen

Misschien heb je ‘m weleens gespot? De straatus opschonus - ook wel Grondige Opschoner genoemd. Eens per jaar gaat hij met zijn roedel op jacht naar zwervend vuil. Op de Landelijke Opschoondag.  Word ook een straatus opschonus. Sluit je aan bij de roedel en zorg samen met soortgenoten voor een schone buurt.

Doe jij ook mee met de Landelijke Opschoondag? Plaats dan een link naar de onlinevideo op social en website.

Naar YouTube

 

Facebook, Instagram en LinkedIn

Word ook straatus opschonus!

Laat zien dat jij een straatus opschonus bent en meedoet met de Landelijke Opschoondag op 23 maart. Meld je aan en moedig anderen aan om ook mee te doen door de Landelijke Opschoondag-oproep te delen op sociale media.

Campagneposter

Laat zien dat jij ook meedoet

Laten zien dat je meedoet met de Landelijke Opschoondag op 23 maart? Plak een poster achter jouw raam of op kantoor. Deel de poster met buren, collega's, vrienden en familie. De poster is te gebruiken op A4-, A3- en A2-formaat. 

Belangrijk: deze poster is niet bedoeld om te gebruiken op buitenreclame (zoals abri's, mupi's, billboards).

Wil je het open bestand van de poster ontvangen, zodat je zelf datum, tijdstip en plaats kunt invullen en een logo kunt toevoegen? Mail dan naar info@supportervanschoon.nl.

 

Hoge resolutie

Campagnebeeld  

Het campagnebeeldmateriaal mag worden ingezet voor uitingen ten behoeve van de Landelijke Opschoondag tussen 13 februari en 23 maart 2024. 

 

Handige checklist

Draaiboek Landelijke Opschoondag...en andere acties

Dit draaiboek helpt gemeenten of andere partijen om zwerfafval opruimacties te organiseren en coördineren. Wil je in jouw gemeente een opschoonactie organiseren tijdens de Landelijke Opschoondag, de World Cleanup Day of tijdens je eigen evenement? Dit draaiboek is een handige checklist. Welke keuzes kun je maken? Wat moet je allemaal regelen? En vol met handige tips hoe je dit het beste kunt doen.

Veelgestelde vragen

Heb je vragen over de Landelijke Opschoondag? Bekijk hieronder de drie meest gestelde vragen. Vind je daar niet het antwoord? Kijk dan eerst op onze Veelgestelde vragen.

Naar veelgestelde vragen

Neem voor overige vragen contact met ons op.

Contact opnemen

In de periode 13 februari t/m 19 maart ontvang je een gratis opschoonpakket (zolang de voorraad strekt) wanneer je een eenmalige actie aanmaakt op onze schoonkaart.

Je ontvangt daarna een bevestigingsmail met een persoonlijke code en een link naar de webshop waar je kunt kiezen uit drie pakketten (zolang de voorraad strekt):

Bekijk de gratis opschoonpakketten

Let op: OP=OP!

Er zijn twee mogelijke redenen:

 1. In de meeste gevallen belandt de bevestigingsmail met de actiecode en de link naar de opschoonpakketten in de spambox. Als je ‘m daar niet vindt, mail dan naar info@supportervanschoon.nl.
 2. Waarschijnlijk heb je een schoongebied aangemaakt en geen eenmalige actie. Het gratis schoonpakket ontvang je tijdelijk en zolang de voorraad strekt bij een eenmalige actie. Niet bij een schoongebied.

In de mail met de actiecode zit ook een link naar de opschoonpakketten waar je uit kunt kiezen (zolang de voorraad strekt). Klik op die link. Je landt op de webpagina van De Bries.

Klik vervolgens op het opschoonpakket van jouw keuze en klik op afrekenen.

In het volgende scherm zie je bovenaan de tekst: Heb je een waardebon? Klik hier om je code in te vullen (zie afbeelding).

 

 

Als je de code invult, verdwijnt het bedrag van het opschoonpakket. Let op: dit aanbod geldt zolang de voorraad strekt.

 

Terugblik

De Landelijke Opschoondag 2023

Met 50.000 deelnemers en 3.394 acties en gebieden op de schoonkaart was de Landelijke Opschoondag ook in 2023 een groot succes. In heel Nederland werd samengewerkt door jong én oud. Iedereen deed mee: buren, bedrijven, scholen, verenigingen en gemeenten. Samen hebben we de omgeving een stuk schoner gemaakt! Bekijk hier de video-impressie.