Supporter van Schoon vanaf maart onderdeel van Verpact

Lees meer

Sluit je aan bij de roedel

23 maart: Landelijke Opschoondag

Misschien heb je ‘m weleens gespot? De straatus opschonus - ook wel Grondige Opschoner genoemd. Eens per jaar gaat hij met zijn roedel op jacht naar zwervend vuil. Op de Landelijke Opschoondag. Dit jaar is dat op 23 maart. Word ook een straatus opschonus. Sluit je aan bij de roedel en zorg samen voor een schone buurt.

Maak een eenmalige actie aan

3 eenvoudige stappen

Hoe maak ik een eenmalige actie aan?

Zet nu in 3 stappen je eenmalige actie op de kaart: 

  • Vul de straatnaam of postcode in van je opschoonlocatie en laat weten waar je wilt verzamelen
  • Geef je actie een naam, vul de actiedatum en het tijdstip in en selecteer het aantal deelnemers
  • Rond af door in te loggen of door een nieuw account aan te maken
Eenmalige actie aanmaken

Zolang de voorraad strekt

Gratis opschoonpakket

Wil jij je samen met buurtgenoten, collega's, vrienden of familie ook een uurtje inzetten voor een schone buurt? Organiseer dan nu een eigen opschoonactie, maak een eenmalige actie aan op onze schoonkaart en ontvang een actiecode voor een gratis opschoonpakket. Je betaalt alleen de verzendkosten (€6,95). Deze actie geldt van 13 februari t/m 19 maart 2024 en zolang de voorraad strekt.

Bekijk de opschoonpakketten

Landelijke Opschoondag

Download hier het promotiemateriaal

Doe jij mee met de Landelijke Opschoondag? En wil je zoveel mogelijk mensen oproepen om ook mee te doen? Download hier het promotiemateriaal.

Facebook, Instagram en LinkedIn

Word ook straatus opschonus!

Laat zien dat jij een straatus opschonus bent en meedoet met de Landelijke Opschoondag op 23 maart. Meld je aan en moedig anderen aan om ook mee te doen door de Landelijke Opschoondag-oproep te delen op sociale media.

Campagneposter

Laat zien dat jij ook meedoet

Laten zien dat je meedoet met de Landelijke Opschoondag op 23 maart? Plak een poster achter jouw raam of op kantoor. Deel de poster met buren, collega's, vrienden en familie. De poster is te gebruiken op A4-, A3- en A2-formaat. 

 

Belangrijk: deze poster is niet bedoeld om te gebruiken op buitenreclame (zoals abri's, mupi's, billboards).

 

Hoge resolutie

Campagnebeeld  

Het campagnebeeldmateriaal mag worden ingezet voor uitingen ten behoeve van de Landelijke Opschoondag tussen 13 februari en 23 maart 2024. 

 

Handige checklist

Draaiboek Landelijke Opschoondag...en andere acties

Dit draaiboek helpt gemeenten of andere partijen om zwerfafval opruimacties te organiseren en coördineren. Wil je in jouw gemeente een opschoonactie organiseren tijdens de Landelijke Opschoondag, de World Cleanup Day of tijdens je eigen evenement? Dit draaiboek is een handige checklist. Welke keuzes kun je maken? Wat moet je allemaal regelen? En vol met handige tips hoe je dit het beste kunt doen.

Veelgestelde vragen

Heb je vragen over de Landelijke Opschoondag? Bekijk hieronder de drie meest gestelde vragen. Vind je daar niet het antwoord? Kijk dan eerst op onze Veelgestelde vragen.

Naar veelgestelde vragen

Neem voor overige vragen contact met ons op.

Contact opnemen

De Landelijke Opschoondag kun je zien als een gezamenlijke voorjaarsschoonmaak, die elk jaar in maart plaatsvindt. Het is een dag waarop heel Nederland met buren, familieleden, de vereniging, de sportclub, school of collega's samen de buurt schoonmaakt. Hier lees je meer over de Landelijke Opschoondag op zaterdag 23 maart 2024.

De Landelijke Opschoondag 2024 is op zaterdag 23 maart. Scholen en organisaties die niet op zaterdag geopend zijn, houden de Landelijke Opschoondag in de week voorafgaand aan de Landelijke Opschoondag.

 

Wanneer je een eenmalige actie aanmaakt tijdens de Landelijke Opschoondag-actieperiode (13 februari t/m 19 maart 2024), ontvang je tijdelijk een van onderstaande pakketten gratis, zolang de voorraad strekt. Je betaalt alleen de verzendkosten (€6,95):

  • Schoonpakket Basis voor volwassenen (art.nr. SNS00111): 10 paar handschoenen & 1 rol afvalzakken (15 zakken) - sommige pakketten kunnen 10 bedankkaarten en 4 raamposters bevatten.
  • Kinderpakket A (art.nr. SNS00100): 10 paar kinderhandschoenen, 1 rol afvalzakken (15 zakken), 10 kinderhesjes.
  • Kinderpakket B (art.nr. SNS00099): 10 paar kinderhandschoenen, 1 rol met 4 afvalzakken en 2 vegers.

Houd er rekening mee dat het aanbod tijdelijk is, kan veranderen en dat dit aanbod geldt voor het aanmaken van een eenmalige actie en zolang de voorraad strekt.

Na het aanmaken van je eenmalige actie ontvang je een persoonlijke code waarmee je via de link in de mail gratis één van bovengenoemde pakketten kunt bestellen in de webshop van De Bries. Je vult de persoonlijke code in onder 'waardebon/coupon' en betaalt alleen verzendkosten (€6,95).

Terugblik

De Landelijke Opschoondag 2023

Met 50.000 deelnemers en 3.394 acties en gebieden op de schoonkaart was de Landelijke Opschoondag ook in 2023 een groot succes. In heel Nederland werd samengewerkt door jong én oud. Iedereen deed mee: buren, bedrijven, scholen, verenigingen en gemeenten. Samen hebben we de omgeving een stuk schoner gemaakt! Bekijk hier de video-impressie.