Wauw! Ruim 1450 opschoonacties door scholen en bso's

In aanloop naar de Landelijke Opschoondag op 23 maart kwamen duizenden scholieren gezamenlijk in actie tegen zwerfafval. Dankzij jullie geweldige inzet is Nederland weer een heel stuk schoner!

De opschoonweek voor scholen en bso's werd op maandag 18 maart afgetrapt bij basisschool Bernadette in Veghel. Wereldkampioen freerunnen Bart van der Linden en wethouder Infrastructuur en Duurzaamheid Harry van Rooijen gaven daar om 9.00 uur het startsein van de scholenactie. Daarna gingen de kinderen, gewapend met grijpers en afvalzakken, in Veghel op pad om zwerfafval op te ruimen. Deze kanjers werden na afloop beloond met een medaille én een lekker ijsje! 

Een nieuw record!
Voor de Landelijke Opschoondag 2019 werden er ruim 1450 opschoonacties aangemeld door scholen en bso’s. Een nieuw record! 

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 233634 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

Opruimactie Torflang

Zaterdagochtend 13 april vond een opschoonactie in de Torflang plaats. Onder begeleiding van Lefier, Sedna, Buurtsupport, Area, EOP Angelslo en de gemeente ging men met een prikstok en vuilniszak in de hand op zoek naar zwerfafval.

In gesprek met inwoners

De ops…

Lees meer
Verhalen, Emmen

EMMEN ZET EXTRA STAP ALS FOCUSGEMEENTEOp 5 maart vond er in Emmen een bedankavond plaats voor lokale Supporters van Schoon. De avond werd aangegrepen om ook af te trappen als focusgemeente van het Gemeenteprogram…

Lees meer
Verhalen, Emmen