Sportieve Supporters houden Avond4Daagse schoon

In 10 gemeenten laten verschillende scholen dit jaar een dubbele prestatie zien tijdens de Avond4Daagse. Naast de sportieve ambities, staat er namelijk nóg een ambitie centraal tijdens de wandelavonden: het schoonmaken en houden van de omgeving. 

In gemeente Rheden werd de eerste stappen richting een schone Avond4Daagse gezet. Om het gemakkelijk te maken, stonden bij de start en de finish van de wandelroute afvalbakken. Ook kregen kinderen en ouders de tip om eten en drinken in bidons en broodtrommels mee te geven: dat scheelde al meteen veel afval!

Doel bereikt?

Het voornemen om van de Avond4Daagse in Rheden dit jaar een extra schone editie te maken, mag met recht een succes genoemd worden. Door de kinderen werd zo enthousiast opgeruimd, dat er na afloop van het evenement praktisch geen afval meer te vinden was.  

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 233623 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

"Je vergeet de pijn in je benen"

“Met wel 40 kinderen hebben we vier avonden lang de route van de avondvierdaagse schoongemaakt. We begonnen met een kleiner clubje, maar iedere avond deden er meer kinderen mee. Want het is leuk om te doen en je vergeet de pijn in je benen als je zo aan het af…

Lees meer
Verhalen
....