Scholieren winnen met swingende prullenbak

Een prullenbak die Happy van Pharell Williams speelt zodra je er wat in gooit: dat was het idee waarmee Sam, Lasse, Thijs, Koen en Jian de ontwerpwedstrijd wonnen die Donald Duck Weekblad en Supporter van Schoon samen hadden georganiseerd. Tijdens Keep it Clean Day werd de swingende prullenbak onthuld. 

De vijf leerlingen uit Erichem bedachten de unieke Cornelis Prullenbak zelf, en werkten het idee uit met de opa van Koen. Omdat ze met hun idee de prijsvraag wonnen, werd de prullenbak ook daadwerkelijk gemaakt. Tijdens Keep it Clean Day werd de prullenbak onthuld én voor het eerst gebruikt. Een DJ was aanwezig om verzoeknummertjes te draaien voor alle kinderen die meehielpen met afval rapen. 

Super trots

De prullenbak is niet alleen muzikaal, maar ook zuinig: hij werkt namelijk op zonne-energie. “Ik ben super trots dat de door ons bedachte prullenbak ook écht gemaakt is,” aldus een enthousiaste Koen. De komende tijd worden er in totaal 15 prullenbakken geplaatst bij scholen in de Gemeente Buren.  

Over Keep it Clean DayAl zes jaar vindt op de derde vrijdag van september Keep It Clean Day plaats. Die dag gaan in heel Nederland mensen de straat op om de buurt afvalvrij te maken. Omdat je bijdraagt aan een schone buurt is meedoen niet alleen leuk voor jezelf, maar ook fijn voor anderen!

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 233642 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

Nu kijken: zó was Keep it Clean Day in Rotterdam

Het doel van Keep it Clean Day is het schoonmaken van de hele stad in een dag. In Rotterdam wordt daar ieder jaar ruimschoots gehoor aan gegeven. Door scholen, bedrijven en winkeliersverenigingen, door jong én oud.

Lees meer
Verhalen
....

Roosendaalse scholen in actie op Keep it Clean Day

Roosendaal heeft ruim 1200 enthousiastelingen op de been gekregen tijdens Keep it Clean Day. Op basisschool De Wending vormde Keep it Clean Day het startsein voor hun deelname aan …

Lees meer
Verhalen
....