Roosendaalse scholen in actie op Keep it Clean Day

Vrijdag 15 september was het Keep it Clean Day: het landelijk initiatief dat jong en oud uitdaagt om een dag lang ál het zwerfafval op te ruimen dat op straat ligt. Roosendaal kreeg die dag een prachtige hoeveelheid mensen op de been, vooral op en rond de verschillende basisscholen. 

Roosendaal heeft ruim 1200 enthousiastelingen op de been gekregen tijdens Keep it Clean Day. Op basisschool De Wending vormde Keep it Clean Day het startsein voor hun deelname aan de pilot Schoon Belonen. Basisschool De Rietgoor gebruikte Keep it Clean Day als introductie van hun nieuwe hoedanigheid als AFVALVRIJE school.

Op Basisschool De Rietgoor zijn ze klaar voor de start.

Voor alle kinderen zijn opruimmaterialen aanwezig

Al het gevonden afval wordt gescheiden. 

Op basisschool De Wending worden de kinderen opgewarmd voor de opruimactie.

Klaar voor de start.

Dat was leuk. Volgend jaar weer!

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 235031 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

Nu kijken: zó was Keep it Clean Day in Rotterdam

Het doel van Keep it Clean Day is het schoonmaken van de hele stad in een dag. In Rotterdam wordt daar ieder jaar ruimschoots gehoor aan gegeven. Door scholen, bedrijven en winkeliersverenigingen, door jong én oud.

Lees meer
Verhalen
....

Scholieren winnen met swingende prullenbak

De vijf leerlingen uit Erichem bedachten de unieke Cornelis Prullenbak zelf, en werkten het idee uit met de opa van Koen. Omdat ze met hun idee de prijsvraag wonnen, werd de prulle…

Lees meer
Verhalen
....