Nieuwjaarsvegen op eigen benen

Drie jaar geleden organiseerden we de eerste editie van 'Nieuwjaarsvegen'. Dankzij de vele Supporters van Schoon werd het initiatief een groot succes. Dit jaar zal het Nieuwjaarsvegen op eigen benen staan. 

Mensen vragen om na een avond flink feesten vroeg op te staan om straat schoon te vegen... Kan dat succesvol zijn? Natuurlijk kan dat! Als je het aan Supporters van Schoon vraagt, in ieder geval. In drie jaar tijd is Nieuwjaarsvegen uitgegroeid tot een initiatief waarvoor steeds meer Nederlanders hun bed uitkomen. En daar zijn we heel trots op.

Op eigen benen

Dit jaar zal Nieuwjaarsvegen voor het eerst op eigen benen te staan. Dit betekent dat we het initiatief niet meer actief zullen ondersteunen. Wel juichen we natuurlijk alle activiteiten toe om buurten vuurwerkafvalvrij te maken, en besteden we via social media aandacht aan schoonmaakacties rond de jaarwisseling. 

Blijf ook in actie komen!

Vind jij Nieuwjaarsvegen net zo'n mooie traditie als het vieren van Nieuwjaar? Meld dit jaar dan weer je actie aan. Zo zien je buren en vrienden via ‘Acties in de buurt’ eenvoudig dat je in actie komt en kunnen ze meedoen!

Actie aanmelden

Verhalen
300

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 224251 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

Ha school of bso! Promoot nu je actie

Gebruik het informatiedocument en de poster om te laten zien dat jullie aan de slag gaan tijdens de Landelijke Opschoondag én dat iedereen welkom is om mee te doen. Download het informatiedocument  Download en print: A2 poster

Lees meer
Verhalen
20

Schoon Belonen start als vast programma

Deze stap, zoals aangekondigd op het mini-symposium Samen sterk met Schoon Belonen, is in goed overleg met pilot-initiatiefnemers VNG, Natuur & Milieu en Afvalfonds genomen. Ge…

Lees meer
Verhalen
112