Houd de Campus schoon en leefbaar

In onze stand op het Onderwijs & Onderzoeksplein is maandagmiddag om 13.00 uur de ontmoetingsplek voor de start van de schoonmaakactie geweest. Onder de vrijwilligers bevinden zich medewerkers van aannemersbedrijf Krinkels, supermarkt de Coop , de afdeling Campus & Facility Management en UT-studenten.

Met deze ongeveer 25 mensen hebben we de opkomst waarop we rekenden en nadat we geëindigd waren kwam er nog een enkeling die nog zelfstandig wat wou gaan prikken en heeft de dag erna de spullen ingeleverd. Ook was er een mevrouw die steevast elke dag ingangen van gebouwen en omgeving schoon maakt op eigen initiatief. We hebben haar een nieuwe prikstok gegeven en waardering uitgesproken dat dit fantastische mensen zijn die we hard nodig hebben! Na instructies om veilig op te gaan van De Haan en André de Brouwer van de afdeling Campus & Facility Management, is de groep in drieën gedeeld. De Horst, Cubicus en het O&O-plein vormen dit jaar de locaties. De vangst: sigarettenpeuken, bierdopjes, kleine plastic verpakkingen en knijpertjes van plastic zakjes; van alles en nog wat. Bij elkaar aardig wat afval kliko's vol. Een van de Cubicus-schoonmakers: "De vangst van vandaag een grote afvalzak vol!", straalt hij. Als we per kilo kregen uitbetaald, was hij de winnaar van vandaag. Bedankt voor de inzet en volgend jaar editie 4!

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 233608 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

Stantec ruimt op in Arnhem

De gemeente Arnhem geeft handen en voeten aan de LOD in de vorm van de ‘afvalestafette’. De afvalestafette focust zich met name op opruimacties rond scholen, maar ook verschillende bedrijven sluiten zich hier steeds vaker bij aan. In totaal is 21 m3 zwerfafval…

Lees meer
Verhalen
....

Fantastisch! Landelijke Opschoondag breekt weer record

Dat is ruim 65.000 deelnemers meer dan in 2018. Buurtbewoners, bedrijven, BSO’s, verenigingen en gemeenten uit het hele land organiseerden bij elkaar zo’n 4.300 acties, ten opzicht…

Lees meer
Verhalen
....