Gamen tegen zwerfafval

Kinderen leren over het belang van een schone omgeving? Dat kan heel goed spelenderwijs. 

1. De Zwerfafvalbattle

 Een snoepwikkel of frietbakje, een flesje of blikje, een bananenschil of appelklokhuis: het hoort allemaal niet op straat of in de natuur thuis. Met de Zwerfafval Battle gaan kinderen tussen de 8 en 12 jaar aan de slag met afval. 

Naar de Zwerfafvalbattle

 

 

2. Afvalspel voor kleuters

 Speciaal voor de jongere kindjes is een digitaal afvalspel ontwikkeld. Kinderen mogen zelfstandig al het afval dat ze zien in de juiste afvalbak doen. De kinderen leren ook wat er van het afval wordt gemaakt.

Naar het Afvalspel voor kleuters

 

 

3. De Afvalquiz

Hoe is het met jouw kennis van afval gesteld? Doe de quiz en test wat je weet van allerlei verschillende soorten afval.

Naar de Afvalquiz

 

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 235031 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

Kijken: Kinderopvang Humanitas houdt van schoon

Door de Afvalkoffer voor bso's komen kinderen spelenderwijs van alles te weten over het voorkomen van zwerfafval en het recyclen van afval. Het is de manier om kinderen bewust te maken van (zwerf)afval.  Bekijk deze video waarin Sylvia Broeken van bso Villa Li…

Lees meer
Verhalen
....

Een schoon strand: zo doe je dat

Op Aan de slag met afval vind je een werkblad voor primair onderwijs en een doeblad voor de bso. En je kunt de afbraaktijdenposter of -kaarten bestellen, want weet jij hoe lang het…

Lees meer
Verhalen
....