Een schoon strand: zo doe je dat

Gebruik de - hopelijk zonnige - zomer en besteed aandacht aan het thema strand, een schoon strand welteverstaan. Want wat zwerfafval op strand aanricht, weet inmiddels iedereen. Het zorgt voor plasticsoep. En daar willen we vanaf.

Op Aan de slag met afval vind je een werkblad voor primair onderwijs en een doeblad voor de bso. En je kunt de afbraaktijdenposter of -kaarten bestellen, want weet jij hoe lang het duurt voordat een ijsstokje is verteerd? Of een blikje of flesje?

Óf je pakt het helemaal grondig aan en gaat voor een opschoonactie aan de kust. Met het afval dat jullie vinden, creëer je vervolgens samen een knettergave Zwerfafvalfanfare. Er zit muziek in een schoon strand!

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 228085 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

Een opschoonactie voor je verjaardag

Joris doet vaker mee aan opschoonacties, bijvoorbeeld de Boskalis Beach Clean-up of acties georganiseerd door natuur – en milieueducatiecentrum Papaver Delft. “Ik vind het belangrijk om te doen, maar het is ook een heerlijke manier om buiten te zijn in combina…

Lees meer
Verhalen
....

Muzikanten gaan voor schone oevers

“Muziek maken met zwerfafval, het kan! Met een aantal leden van onze muziekvereniging hebben we de oevers van de rivier schoongemaakt. In ruil voor onze inzet hebben we van de geme…

Lees meer
Verhalen
....