Een bord met pasta en bestek in de bosjes

Bewapend met zakken voor het zwerfvuil en emmers voor het onkruid. Zo stonden de kinderen op zaterdagochtend om 10:30 klaar in Oud-Krispijn, Dordrecht. 

Het doel van de ochtend? Een schone buurt. En dat lukte. Er werd ontzetten veel zwerfafval gevonden en opgeruimd. In de bosjes werd zelfs een bord met pasta en bestek gevonden!

Warm was het wel

Na het harde werken was er tijd voor een perenijsje en watermeloen om de dorst te lessen. Want warm was het wel. Daarna werd de knikkertegel geplaatst en meteen in gebruik genomen.

Op naar de volgende actiedagOok meehelpen de buurten van Dordrecht schoon te houden? Doe de volgende keer dan mee! Op zaterdag 23 september 2017 bijvoorbeeld. Dan staat de volgende opschoonactie gepland. Je kunt je hier alvast aanmelden.  

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 234375 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

"Beloond met complimenten"

True "Ik doe het in mijn eentje. Tot nu toe heeft het schoonmaken al 3 volle afvalzakken opgeleverd. Ik vond zelfs een barbecue! De beloning bestond uit veel complimentjes van passanten. Dat is hartstikke leuk natuurlijk. Deze actie krijgt zéker een vervolg."

Lees meer
Verhalen
....

"Zo is trainen is een stuk minder saai"

True "Ik doe zo tegelijkertijd mijn oefeningen en het trainen is een stuk minder saai. In de stevige tas op mijn rug verzamel ik alles wat ik tegenkom. Ik heb mij aangesloten bij de Res…

Lees meer
Verhalen
....