Winnaars Cornelis Prul prijs

Sam, Lasse, Thijs, Koen en Jian van groep 8 van de openbare basisschool Kastanjepoort in Erichem zijn de winnaars van de allereerste Cornelis Prul prijs.

Zonnige zwerfafvaloplossing

Met hun zingende prullenbak op zonne-energie de prijs in de wacht gesleept. Wie iets in de afvalbak gooit, krijgt het liedje 'Happy' te horen. De inzending van de jongens is gekozen uit meer dan driehonderd inzendingen. Het viertal kreeg wel wat hulp van de opa van Koen.

Grootse plannen

Sam, Lasse, Thijs, Koen en Jian hebben grote plannen met de zingende bak: ze werken aan een businessplan zodat nog meer prullenbakken gemaakt kunnen worden.

Beeld van gerecycled afval

De prijs voor de zingende afvalbak is een 3D-geprinte Cornelis Prul Prijs van gerecycled afval. Het beeld is gebaseerd op een 3D-scan van honderden foto's van een geboetseerd beeld. Het duurde 300 uur om het beeld te printen.

Benieuwd hoe het beeld gemaakt is? Bekijk het filmpje van Donald Duck.

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 234132 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

"Schoon zou gewoon moeten zijn"

True "Het schoon houden van je eigen omgeving zou eigenlijk gewoon moeten zijn. Helaas is dat niet zo. Jammer, want Almere is zo mooi. Ik ga er elke dag met mijn hondje op uit en dan neem ik een afvalzak en emmer mee. Per week haal ik ongeveer 5 of 6 zakken afval u…

Lees meer
Verhalen
....

"Wij helpen het hier schoonmaken"

True “Ik kom uit Eritrea en ben nu 5 maanden in Nederland. Met een groep mannen uit het asielzoekerscentrum De Koepel in Arnhem helpen wij het hier schoon te maken!” Ewalm, Drielse Rijn…

Lees meer
Verhalen
....