Actie aangemeld? Bestel de gratis Afvalkoffer!

Mooi knutselnieuws voor actieve opschoners! Basisscholen en bso’s die een opschoonactie doen in aanloop naar de Landelijke Opschoondag op 23 maart kunnen gratis opschoonmaterialen (vuilniszakken en handschoentjes bijvoorbeeld) bestellen én krijgen een mooie Afvalkoffer (ter waarde van €19,95) vol met educatieve activiteitenkaarten waarmee leerlingen spelenderwijs leren over zwerfafval voorkomen en afval recyclen.

En dat is hartstikke leuk, want met de Afvalkoffer kunnen kinderen op een creatieve manier aan de slag met je afval. De koffer zit boordevol met leuke en praktische (knutsel)opdrachten, puzzels, spelletjes, quizjes, opschoontips en nog veel meer.

Wat moet je doen?

1.MELD JE AAN ALS SUPPORTER VAN SCHOON >

2. Maak een account aan of log in met een bestaand account. Let op: vink onder 'persoonlijke gegevens' bij 'organisatie' aan dat je een school of bso bent en gebruik de adresgegevens van je school of bso. Basisscholen ontvangen dan de Afvalkoffer voor basisonderwijs en bso’s ontvangen de Afvalkoffer voor bso’s.

3. Maak je actie aan. Vul in wat jullie gaan doen voor de Landelijke Opschoondag. Bestel dan gratis opschoonmaterialen, zoals hesjes, handschoenen en afvalzakken én de Afvalkoffer in de webshop. Je krijgt ook een promokit waarmee je eventueel aandacht kunt vragen voor je opschoonactie. 

4. Geef les over zwerfafval! Gebruik de handleiding in de Afvalkoffer of doe educatieve inspiratie op via de website Aan de slag met afval.

En dan vooral heel veel plezier gewenst!

*DE AFVALKOFFER VOOR BASISONDERWIJS OF BSO ONTVANG JE GRATIS ALS JE EEN OPSCHOONACTIE GAAT DOEN VOOR DE LANDELIJKE OPSCHOONDAG. DE ACTIE GELDT TOT EN MET DE LANDELIJKE OPSCHOONDAG, ZO LANG DE VOORRAAD STREKT.

Bekijk hieronder het filmpje van de actie die Partou-bso op de Daltonschool Rijnsweerd in Utrecht organiseerde in 2018:

Ben je geen basisschool of bso maar bijvoorbeeld een NME of organisatie die goed een educatieve afvalkoffer kan inzetten in het netwerk? Mail dan met educatie@nederlandschoon.nl

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 235218 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

Ha school of bso! Promoot nu je actie

Gebruik het informatiedocument en het promotiemateriaal om te laten zien dat jullie aan de slag gaan tijdens de Landelijke Opschoondag én dat iedereen welkom is om mee te doen. NB: Als je ingelogd bent, kun je onder de knop 'MIJN ACCOUNT' ook een gepersonalise…

Lees meer
Verhalen
....

Pssst, bedrijf! promoot nu je actie

Gebruik de afbeeldingen, poster en het informatiedocument om online en in de (lokale) media te laten zien en horen dat jullie aan de slag gaan tijdens de Landelijke Opschoondag én …

Lees meer
Verhalen
....