Voor in de agenda! Datum Landelijke Opschoondag 2018

De Landelijke Opschoondag 2017 vormde een recordeditie. Meer dan 113.500 opschoners gingen die dag aan de slag. De Landelijke Opschoondag 2018 staat inmiddels ook al gepland. En daar willen we natuurlijk een nóg groter succes van maken.

de Landelijke Opschoondag 2018 is op... 

Tromgeroffel... Zaterdag 24 maart. Hou die datum dus alvast vrij in je agenda! En vraag je buren, familie, vrienden, collega's en je sportclub om hetzelfde te doen. 

Maarreh... hoe was het dit jaar ook alweer?

De Landelijke Opschoondag 2017 was een ongelooflijk mooi succes. Zo vonden er in heel het land meer dan 2.450 acties plaats. Dat betekent dat steeds meer Nederlanders het nut zien van een schone buurt en zich er medeverantwoordelijk voor voelen. Dat vinden wij natuurlijk geweldig nieuws!

En wij niet alleen. Ook de Telegraaf, het Algemeen Dagblad, Nu.nl schreven over dit indrukwekkende aantal deelnemers. 

Startschot in Amsterdam-Zuidoost

Het startschot voor de Landelijke Opschoondag 2017 klonk in Amsterdam-Zuidoost, waar 150 mensen uit de Venserpolder samen hun buurt onder handen namen. Maar eerst was er een lange parade met veel bewoners, lokale ondernemers, buurtverenigingen, schoolkinderen, ouderen én heel veel muziek. De bewoners zijn niet alleen enthousiast over de Opschoondag omdat het er een stuk schoner van wordt. Ze vinden het vooral ook erg gezellig. 

Een verslag van Hart van Nederland van de feestelijke opening van de Landelijke Opschoondag bekijk je hier

Bekijk alle acties via #LOD2017

Van jong tot oud en van Terschelling tot Zuid-Limburg: in werkelijk héél Nederland waren acties te vinden en werd er enthousiast schoongemaakt. Dat bleek uit de aangemelde acties op onze website, en ook uit de vele verhalen en foto's die we met #LOD2017 op Facebook en Twitter voorbij zagen komen. Alvast inspiratie opdoen voor 2018? Neem dan eens een kijkje!

Ook bekend Nederland stak de handen uit de mouwen tijdens de Landelijke Opschoondag. Zoals Monique Smit, die samen met haar man en zoontje, én met spelers, bestuursleden, vrijwilligers en supporters van FC Volendam het afval op straat aanpakte. "Dat zouden we eigenlijk vaker mogen doen", aldus Monique

 

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 235031 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

Landelijke Opschoondag vormt aftrap tentoonstelling Poepgoed/Scheid Goed

Voor deze gelegenheid trokken 30 kinderen door de omgeving van het museum om al het zwerfvuil op te ruimen. Dat deden ze geweldig! De kinderen werden dan ook beloond voor hun geweldige inzet met een smakelijke drollenkoek.  Afvalposter Professor Stinkmeyer was…

Lees meer
Verhalen
....

Buurtbeloningen vallen in de smaak

Lekkere koffie in Harmelen Harmelen kreeg 25 maart bezoek van een mobiele koffiebar. Daarmee werden tijdens het opruimen de lekkerste espresso's en cappuccino's gemaakt. Proost! …

Lees meer
Verhalen
....