Hoe voorkom jij zwerfafval?

In iedereen zit een Supporter van Schoon

Misschien heb je weleens een Duurzame Drinker gespot, te herkennen aan z’n herbruikbare beker. Zag je een Ervaren Hergebruiker in het wild. Of ben je zelf een Trotse Tasdrager, omdat je een duurzame boodschappentas gebruikt. Al deze dingen helpen zwerfafval voorkomen. En maken van jou een Supporter van Schoon. Voor je het weet is het een gewoonte. Dan is het doen van een stapje extra heel eenvoudig. Laat je inspireren door het gedrag van andere soorten Supporters van Schoon, en ontdek wat jij nog meer kunt doen om afval te verminderen.

Meer weten over wegwerpplastic?

Wetgeving rondom wegwerpplastic

Met deze campagne dragen Verpact en haar partners bij aan het uitvoeren van wettelijke maatregelen. De Europese Unie wil de hoeveelheid plastic wegwerpproducten (plastic flesjes, zakjes, wattenstaafjes, etc.) verminderen in de strijd tegen de plasticsoep. Sinds juli 2021 is daarom bij alle Europese lidstaten de maatregelen tegen wegwerpplastic geïntroduceerd: de Single Use Plastic (SUP) richtlijn. 

Meer weten? 

Op deze pagina lees je meer over de SUP-richtlijn en wat deze inhoudt.

Lees hier meer

Waarom heten we Supporter van Schoon?

Stichting Nederland Schoon maakt al 32 jaar werk van zwerfafval. En daar staan we niet alleen in. De hoofdrol bij het voorkomen van zwerfafval is voor onze Supporters van Schoon. En er zit zo’n Supporter in ons allemaal! Daarom zetten we ze op de voorgrond. Nederland Schoon staat als initiatiefnemer achter alle Supporters om ze te steunen met onze kennis en ervaring. Het doel blijft een zwerfafvalvrij Nederland.

Lees hier meer
Jongeren poseren met groen afvalzakken Supporter van Schoon