Supporter van Schoon vanaf maart onderdeel van Verpact

Lees meer

De achterban op de voorgrond

Supporter van Schoon (voorheen Nederland Schoon) maakt al 32 jaar werk van zwerfafval. En daar staan we niet alleen in. De hoofdrol bij het voorkomen van zwerfafval is voor onze Supporters van Schoon. En er zit zo’n Supporter in ons allemaal! Daarom zetten we ze op de voorgrond. Verpact staat als initiatiefnemer achter alle Supporters om ze te steunen met onze kennis en ervaring. Het doel blijft een zwerfafvalvrij Nederland.

Onze missie en visie

Freek Vonk spot Supporters

Je bent Supporter van Schoon omdat je bijvoorbeeld je afval netjes in de bak werpt, je eigen boodschappentas meeneemt of je koffiebeker hergebruikt. Soms heb je helemaal niet door dat je al goed bezig bent. In de nieuwe campagne spot prof. dr. Freek Vonk acht soorten Supporters van Schoon in het wild, zoals de Getrainde Gooier, de Trotse Tasdrager en de Duurzame Drinker. Zo laten we iedereen zien dat een stapje extra zetten makkelijker is dan je denkt.

Kijk wat jij kunt doen
Snippets uit de bewustmakingscampagne 2023 Supporter van Schoon

Driejarenplan voor een schoner Nederland

Consumenten, bedrijven, overheden en maatschappelijke organisaties: iedereen wil een schonere wereld achterlaten. En iedereen heeft een rol in het voorkomen van zwerfafval. Op weg naar een zwerfafvalvrij Nederland nemen wij het voortouw. Dat doen we in opdracht van Verpact. Ons driejarenplan kent campagnes waarin we iedereen oproepen om mee te doen. We nemen ook maatregelen en meten het effect. Zo wordt Nederland schoner.

Lees hier meer

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!