Shop met een duurzame tas

Als Trotse Tasdrager gebruik je een duurzame tas wanneer je naar de winkel gaat. Leg standaard een herbruikbare shopper of linnen tas in je achterbak of fietstas, dan heb je er altijd een bij de hand. Door steeds dezelfde tas te gebruiken, help je wegwerpplastic overbodig maken. En daar mag je best trots op zijn.

Man loopt trots met herbruikbare tas

Wist je dat..

  • Alle Trotse Tasdragers samen zorgen voor maar liefst 80% minder plastic tassen in het milieu? Daar mogen jij en je duurzame shopper best trots op zijn.

  • Een plastic tasje een gemiddelde levensduur heeft van maar 15 minuten, terwijl het 400 jaar duurt voor zo’n tas volledig is afgebroken? Dan is de keuze snel gemaakt, toch?

  • Plastic tasjes sinds 2017 al taboe zijn in Kenia? Hier mag je geen plastic tassen meer meegeven aan klanten. Ook niet tegen vergoeding, zoals in Nederland. Ze moeten het doen met papieren zakken of zelf een herbruikbare tas meenemen.

Tip

  • Bewaar in al je jassen een klein tasje. Zo heb je ook bij onverwachte boodschappen iets bij je. Handig, als je weer eens met meer thuiskomt dan je van plan was.