Maak een statement tijdens het shoppen

Door steeds dezelfde tas te gebruiken, help je wegwerptassen overbodig te maken. Dat helpt zwerfafval voorkomen. En daar mag je best trots op zijn.

Initiatief van NLSchoon

In iedereen zit een Supporter van Schoon

Als je goed om je heen kijkt zie je steeds vaker Supporters van Schoon die afval voorkomen. Hoe zorg jij voor minder afval?

Initiatief van NLSchoon

Uiterlijk 30 november a.s. aanvragen

Verlenging Zwerfafvalvergoeding

Als gemeente is het dit jaar nog mogelijk om tot en met 30 november 2023 eenmalig de Zwerfafvalvergoeding aan te vragen. Let op: Aanvragen die na die datum worden ingediend, worden niet in behandeling genomen.

Naar Zwerfafvalvergoeding 2023-2024

Kenniswijzer Zwerfafval

Start met De Dagstart

Een schone en aantrekkelijke winkelstraat? Start met De Dagstart. Ondernemers die meedoen aan De Dagstart spreken met elkaar af om elke ochtend, op een vast tijdstip, de dag te beginnen met het schoonmaken van hun stoep. Dit geeft op een positieve manier invulling aan de wettelijke verplichting om 25 meter rondom je onderneming schoon te houden.

Download de infographic
Logo van kenniswijzer Nederland Schoon
Screenshot van de schoonkaart van Supporter van Schoon

Er zijn al 14467 gebieden, maak je eigen gebied aan.

Nieuwsgierig wie er in jouw buurt zwerfafval opruimt? Zelf of samen een stukje van je omgeving schoonhouden? Bekijk op de schoonkaart waar hulp gewenst is. Of waar jij aan de slag wil.

Bekijk de Supporter van Schoon kaart

We doen dit samen

100% zwerfafvalvrij, dat doen we samen. Samen zijn we Supporter van Schoon. Kom ook in actie.