Samen voor een schone buurt

Wat kun jij doen?

Je kunt met hele kleine dingen al in actie komen tegen zwerfafval. Door iedere dag iets van je stoep te rapen. Of eens mee te vegen bij een opschoonactie in de buurt. Én, als je iets meer tijd hebt, door de omgeving van je bedrijf, school of sportclub schoon te houden. Kies dan jouw eigen schoongebied.

Hoe wil jij het liefste aan de slag?

Bekijk de verschillende opschoonacties die jij kunt doen. 

Ik wil

Een schoongebied

Een schoongebied is een stukje stoep, straat, strand of park dat je voortaan zwerfafvalvrij houdt. Door bijvoorbeeld tijdens het wandelen met de hond wat op te rapen. Of door één weekend in de maand een uurtje met een grijper rond te gaan.

Extra voordeel: tijdens het opschonen ben je lekker buiten en in beweging. En als buren, vrienden of collega’s helpen, is het ook nog eens heel gezellig.

Ik wil

Een eenmalige actie

Tijdens een eenmalige actie steek je ongeveer een uurtje lekker de handen uit de mouwen. In de straat, op het strand, in het bos of het park. En het liefst met een leuke groep vrienden, klasgenoten of collega’s.

Bevalt het en je zou wel vaker willen opschonen? Dan maak je daarna een eigen schoongebied aan.

Ik wil

Een keertje helpen

Je hebt van Supporter van Schoon gehoord, en het lijkt je wel wat: in actie komen voor een schonere buurt. Maar een eigen actie of schoongebied, dat zie je nog niet zitten.

Dan help je toch gewoon een keer mee bij de actie van een ander? Die is daar hartstikke blij mee, en misschien hou je er nog een vast opschoonmaatje aan over.

Aan de slag

5 tips

Een schone buurt begint bij jezelf. Als Supporter van Schoon maak je met kleine acties een groot verschil. En inspireer je anderen om dat ook te doen. Zo maak je een vliegende start.