Veel winkeliers bieden in de decembermaand gratis papieren tasjes aan. Neem je je eigen herbruikbare tas mee bij het kopen van sinterklaas- en kerstcadeautjes, dan is zo'n wegwerptas geheel overbodig! En je voorkomt (zwerf)afval. Om deze boodschap onder de aandacht te brengen, is de komende weken onze eindejaarscampagne met prof. dr. Freek Vonk online te zien. Plus hebben we een duurzame tassen winactie.

Gespot door Freek Vonk 

Video’s op Facebook, Instagram, YouTube en de app van NPO tonen met een knipoog dat het meenemen van een eigen tas bijdraagt aan een duurzamer en schoner Nederland. Nu neemt slechts een krappe helft van het volwassen winkelpubliek een opvouwbare tas mee. Onder shoppende jongeren is dat zelfs maar een paar procent. In de campagne hoor je opnieuw de stem van Freek Vonk, die het soort Supporter van Schoon in het wild spot. In dit geval de Trotse Tasdrager, ofwel tassus meenemus. De video’s zijn een vervolg op eerdere uitingen, waarin Freek Vonk onder meer de Duurzame Drinker, de Enthousiaste Afhaler en de Groot Zakjesbezitter tegenkomt. 

Met de campagne laat Nederland Schoon zien dat er in iedereen een Supporter van Schoon schuilt. De eerste video is tot en met de kerstdagen te zien en gaat over het doen van decemberaankopen. De video die daarna in de laatste week van het jaar draait, spoort iedereen aan om een goed voornemen te maken van zo’n herbruikbare tas. Supporters van Schoon kunnen ook wat winnen in de eindejaarscampagne: de vrolijke, herbruikbare blauw-groene vlaggentas. Die is in een sociale werkplaats met liefde gemaakt van oude Supporter van Schoon-vlaggen. 

Doe mee en win

Winactie met herbruikbare vlaggentas

Supporters van Schoon kunnen ook wat winnen in de eindejaarscampagne: de vrolijke, herbruikbare blauw-groene vlaggentas. Die is in een sociale werkplaats met liefde gemaakt van oude Supporter van Schoon-vlaggen. Doe mee via:

Facebook  Instagram  TikTok  LinkedIn

Nog meer

Supporternieuws

Laat je inspireren door nog meer verhalen, tips en activiteiten van onze supporters.