Supporter van Schoon vanaf maart onderdeel van Verpact

Lees meer

Bedankt voor je inzet!

De Landelijke Opschoondag vond dit jaar plaats op zaterdag 23 maart. Samen gingen we op pad om Nederland weer een stukje schoner te maken. Blik met ons terug op deze mooie en bijzondere dag!

Bedankt opschoners!

Met 40.000 geregistreerde deelnemers plus 10.000 deelnemers aan de Maas Cleanup en 2.978 acties en gebieden op de schoonkaart was de Landelijke Opschoondag ook in 2024 een groot succes. Samen hebben we onze omgeving weer een stuk schoner gemaakt. In heel Nederland werd samengewerkt door jong én oud. Iedereen kon mee doen, buren, bedrijven, scholen, verenigingen en gemeenten, noem maar op! Leuk weetje: dit jaar was de provincie Noord-Brabant het meest actief. In de top 10 van gemeenten met de meeste acties, liggen er 4 in deze provincie. In Roosendaal vonden er 54 acties plaats, in Breda 29, in Tilburg 28 en in Eindhoven 26. 

Opschonen in de Stadsbossen van Almere

In de Stadsbossen van Almere werd op 22 maart de Landelijke Opschoondag officieel afgetrapt door Hester Klein Lankhorst (algemeen directeur van Verpact), Amy Zeeman (boswachter bij Staatsbosbeheer) en Jesse Luijendijk (wethouder Natuur bij Gemeente Almere). Zo’n 60 geïnteresseerden en betrokkenen kwamen naar het groengebied rondom de stad en staken de handen uit de mouwen om de omgeving op te schonen.

Lees hier het artikel

Landelijke Opschoondag in de media

De pers heeft dit jaar veel aandacht besteed aan de Landelijke Opschoondag. Er verschenen meer dan 1000 artikelen in verschillende kranten. De NOS besteedde veel aandacht aan de Landelijke Opschoondag. Zo verscheen het 5 keer in het NOS journaal en werd het meerdere keren op de NPO radiokanalen genoemd. Ook op andere radiokanalen was er genoeg te horen over de Landelijke Opschoondag, zoals bij Q-music, Skyradio en BNR Nieuwsradio.

 

 

 

 

Schoolklassen en bso-groepen opgelet: je kunt nog steeds meedoen!

Win 30 goodiebags & voorvertoning Miraculous Plastic Special

Maak een opschoonactie aan als schoolklas of bso-groep en win 30 herbruikbare goodiebags én een voorvertoning van de Miraculous Action Special (over zwerfafval) aangeboden door Disney Channel!

Wat zit er in de goodiebag? 

  • Vlaggentas (herbruikbare tas gemaakt van oude Supporter van Schoon vlag) 
  • Totebag van Miraculous aangeboden door Disney Channel
  • Stickers van Miraculous aangeboden door Disney Channel
  • Kleurpotloden van Miraculous aangeboden door Disney Channel
  • Bambootandenborstels van Miraculous aangeboden door Disney Channel
  • Lunchtrommel van Mepal met Supporter van Schoon branding  
  • Mogelijk nog extra items  

Hoe doe je mee?
Maak een opschoonactie aan op de Schoonkaart die plaatsvindt in de periode 1 t/m 31 maart en stuur na afloop een e-mail naar info@supportervanschoon.nl met in de onderwerpregel 'Winactie Scholen', waarin je aangeeft hoeveel vuilniszakken jullie hebben gevuld met zwerfafval.

De winnende klas of groep wordt willekeurig gekozen en de hoeveelheid afvalzakken beïnvloedt niet de winkans.

Bekijk de actievoorwaarden