5x tips voor een schoon park

Het park. Nederlanders zijn er dol op. Ideaal voor wie zelf geen tuin heeft of gewoon graag van de stadse natuur geniet. Voorwaarde is dan wel dat het lekker schoon is. Geen peuken, geen snoeppapiertjes, geen blikjes, geen hondenpoep. Een schoon park is het lekkerste park.

Houd deze zomer jouw favoriete park schoon zoals Denise, Bloem en Gert Jan, Seraya en Kitty met onze tips.

1. Maak van opruimen een feestje
Vier je (verjaardags)feestje eens met taart én grijpers in het park zoals Joris. Of maak tijdens je picknick gebruik van het handige CleanPicnic kleedje. Na afloop is het in een handomdraai omgetoverd tot vuilniszak voor al je afval. Check de video van onze SUPERTROEPERS in het Vondelpark en ontdek hoe opruimen een feestje kan zijn:2. Afvalzakje erbij?
Zitten de snacks, zonnebrandsmeersels en zonnebrillen al in je rugzak? Stop er dan snel nog een afvalzakje bij. Die neemt op de heenweg vrijwel geen extra plek in, en kan op de terugweg - gevuld en al - netjes in de afvalcontainer achterblijven. Met daarin alle restanten van een heerlijke picknick natuurlijk. 

3. Makkie! Een zakasbak(kie)
Peuken bevatten giftige stoffen, die in de natuur (en in allerlei dieren) terechtkomen wanneer je je peuk niet netjes opruimt. Omdat in het park de asbakken niet voor het oprapen liggen, neem je een zakasbak mee. Daarin druk je je peuken makkelijk en veilig uit, en neem je ze moeiteloos mee naar huis - of naar een andere plek waar je de peuken netjes kunt weggooien. Voor een paar euro schaf je al een zakasbak aan. 

4. Ga ploggen 
Wil je lekker actief én nuttig bezig zijn? Met plogging kan dat. Ren door jouw favoriete park en als je afval ziet liggen, raap het dan op en neem het mee in je tas. Zo vang je twee vliegen in één klap.

5. Hou het park schoon met Sesamstraat
Het album is al bijna 25 jaar oud, maar de boodschap is nog lang niet verjaard. 'Hou het park schoon' is een cd van Sesamstraat en staat met 16 liedjes volledig in het teken van het belang van een schone aarde. Leuke, leerzame en swingende kost voor de kids. Het album is hier te beluisteren.

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 235929 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

Doe op vrijdag 20 september mee aan Keep it Clean Day

Elke 3e vrijdag van september is het Keep it Clean Day, de dag waarop heel Nederland de handen ineen slaat tegen zwerfafval. Dit jaar valt Keep it Clean Day op vrijdag 20 september. Meedoen kan met je straat of je vrienden, maar natuurlijk ook met je bedrijf, …

Lees meer
Verhalen
....

Doe mee: World Cleanup Day 2019

De Plastic Soup Foundation coördineert de opschoonactie in Nederland. Hier focussen we op onze rivieren. Daar kunnen we voorkomen dat plastic afval in zee en uiteindelijk de oceaan…

Lees meer
Verhalen
....