Wist je dat je je een opschoonactie kan combineren met allerlei leuke activiteiten? Zo organiseerde Walter Schijf in zijn wijk in de Gemeente Leidschendam-Voorburg een Priknick. 

Je buurt opschonen kan je op allerlei manieren invullen, helemaal in jouw stijl. De één zal dit het liefst wandelend doen en de ander al hardlopend. Wist je dat je ook kan suppen en zwerfafval rapen? Dankzij al deze creatieve ideeën ontstaan de leukste woordspelingen: plandelen, ploggen... en heb je wel eens van een priknick gehoord? 

Priknick  

Tijdens een priknick schonen buurtbewoners samen een wijk op én gaan ze na afloop samen picknicken. Walter Schijf organiseerde afgelopen zomer in zijn wijk in de Gemeente Leidschendam-Voorburg meerdere priknicks. De organisatie, BPG Prinsenhof, zorgde voor de opschoonmaterialen en de picknick na afloop. De zomer-priknicks waren een groot succes! Er zijn maar liefst zes edities geweest waar iedere keer weer enthousiaste buurtbewoners op afkwamen. Tijdens de editie op 22 juli hielpen ook GBLV-raadsleden en wethouder Philip van Veller mee. 

 

Hoe schoon jij op? 

Wij zijn erg benieuwd hoe jij opschoont. Laat het ons weten en wie weet wordt jouw initiatief ook uitgelicht op onze website!