Een bijenwaswrap is een natuurlijke, herbruikbare voedselverpakking. Het biedt een alternatief voor bijvoorbeeld vershoudfolie of aluminiumfolie. Bijenwaswraps zijn biologisch afbreekbaar en gaan ongeveer een jaar mee. Daarmee zijn ze ook nog eens beter voor je portemonnee, aldus Beewise (2021) en Dooek (2022).  

Hoe gebruik je een bijenwaswrap? 

Bijenwaswraps zijn zelfklevend, vergelijkbaar met folie. Als je voedsel wilt verpakken met een bijenwaswrap, wikkel je de wrap eromheen en zorg je er met de warmte van je handen voor dat de wrap binnen een paar seconden blijft kleven aan het voedsel of materiaal. Je hoeft niet bang te zijn dat je eten door de bijenwaswraps anders zal smaken; ze houden de smaak of aroma van voedsel niet vast. De wraps zijn verkrijgbaar in allerlei printjes, kleuren en maten bij verschillende winkels en webshops. 

Waarvan zijn bijenwaswraps gemaakt? 

Bijenwaswraps zijn gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten, zoals organische bijenwas, jojoba-olie en boomhars. Hierdoor zijn de wraps biologisch afbreekbaar. Maar helemaal mooi is dat ze herbruikbaar zijn. Hierdoor zijn de wraps een goede vervanger voor plasticfolie, siliconenfolie en aluminiumfolie. 

Waarvoor kun je bijenwaswraps gebruiken? 

Bijenwaswraps zijn voor tal van dingen te gebruiken. Denk hierbij aan het verpakken van kaas, fruit, sla, brood, avocado's of een broodje. Heb je een afdekking nodig voor een kom met voedsel, zodat je het langer kunt bewaren? Ook hiervoor zijn de bijenwaswraps ideaal. Om de wraps schoon te maken, gebruik je koud water en een beetje zeep. Daarna laat je ze drogen zodat ze weer klaar zijn voor gebruik. Neem de wraps mee voor een picknick, een dagje strand of een school- of kantoordag. Nog een leuke tip: je kunt de bijenwaswraps zelf maken, kijk hiervoor op de website van Dille & Kamille. 

Lees meer in de artikelen van Beewise (2021) en Doeek (2022).

Nog meer

Supporternieuws

Laat je inspireren door nog meer verhalen, tips en activiteiten van onze supporters.