Supporter van Schoon Frankie (27) bedacht een manier om andere opschoners een handje te helpen met zwerfafval rapen. Hij zette de website Overal Schoon op waar je eenvoudig kunt opzoeken of jouw gemeente opschoonmaterialen zoals grijpers, afvalzakken en hesjes uitleent. 

"Mijn vriendin had bij onze gemeente opschoonmaterialen aangevraagd omdat het bij ons altijd zo'n rommeltje op straat is. Ik wist helemaal niet dat de gemeente zoiets faciliteert, en ik vond dat heel tof," aldus Frankie. Dat wilde hij delen met andere opschoners in zijn gemeente. Eerst plaatste hij Google-advertenties om mensen erop te wijzen dat gemeenten gratis materialen verstrekken. Dat was een goedkope manier om dit feit bekend te maken en er werd veel op zijn advertentie geklikt. Dit inspireerde Frankie om het groter te trekken en het landelijk in kaart te brengen. 

Elke gemeente doet het op een andere manier. Ik bedacht deze website zodat landelijk alle informatie op één plek staat.

Handige website

Hij bedacht de website Overalschoon.nl zodat Supporter van Schoon gemakkelijk via de gemeente aan materialen kunnen komen. De website werkt eenvoudig: door in het alfabetische overzicht op de naam van een gemeente te klikken, word je automatisch naar de betreffende (gemeente)website doorverwezen om opschoonmaterialen aan te vragen. Zo wordt het nog makkelijker om je buurt schoon te houden. 

  

 

Slimme verpakkingen

Hoe goed zijn idee ook mag zijn, Frankie gelooft niet dat de oplossing van het zwerfafvalprobleem ligt in het opschonen van zwerfafval: “Ik denk dat de oplossing ligt in het voorkomen van zwerfafval, door bijvoorbeeld slimme verpakkingen te bedenken”. 

Materialen lenen?

Wil je weten of jouw gemeente opschoonmaterialen uitleent? Zoek het op!

Naar overalschoon.nl

Heb jij ook een goed idee? Mail dit naar info@nederlandschoon.nl.