Supporter van Schoon vanaf maart onderdeel van Verpact

Lees meer

In iedereen zit een Supporter van Schoon

Neem je eigen lunchbox mee

Handen houden groene herbruikbare lunchbox vast
Man in pak zit op bankje zijn lunch te eten uit een broodtrommel

Je eigen lunchbox mee naar school

Word een bewuste student

Start dit studiejaar ook in stijl met een herbruikbare lunchbox. Zo zorg jij voor minder afval, blijft je lunch lekker vers én verspil je geen onnodige verpakkingen. Vind een lunchbox helemaal in jouw stijl.

Je eigen lunchbox mee naar werk

Word ervaren hergebruiker

Voor jou geen plastic boterhamzakjes of aluminiumfolie, maar een duurzame lunchbox. Zo voorkom je zwerfafval én geplette broodjes. En je wordt er steeds beter in. Zodra je ook je eigen bestek gaat meenemen, weet je dat je de smaak pas écht te pakken hebt.

Zo lunchen andere Supporters van Schoon

Inspiratie: de lunchbox van ...

Vrouw met bruin haar poseert op de foto met haar hondje en een herbruikbare lunchbox
Vrouw poseert voor camera met haar broodtrommel

De lunchbox van rioolontstopper Robert

Mijn lunchbox ligt in de auto

Robert weet 's morgens vaak nog niet waar hij later die dag terecht komt en heeft daarom zijn lunchboxje in de auto liggen! Zo is hij altijd voorbereid op pad. En de koffie? Die doet ie bij de klant.

De lunchbox van hondentrimster Bodine

Even vijf minuutjes een hapje doen

Bodine heeft het vaak druk in haar hondentrimsalon, maar ze neemt wel even de tijd om te lunchen. De lunch, die neemt ze mee in haar eigen herbruikbare lunchbox!

De lunchbox van verloskundige Tilly

Ik heb altijd m'n broodtrommel bij me

Verloskundige Tilly heeft een hectische baan, maar neemt in de ochtend altijd even de tijd om haar lunch voor te bereiden. En dit neemt ze mee in een herbruikbare lunchbox.

Maak de switch

Herbruikbare verpakkingen voor de lunch

Een lunchbox

Praktisch en duurzaam

Lunchboxen zijn een geweldige manier om je lunch mee te nemen naar school of werk. Ze kunnen gemaakt worden van verschillende materialen, zoals plastic, metaal en bamboe. Lunchboxen zijn vaak voorzien van verschillende vakjes, zodat je je lunch goed kunt sorteren terwijl het lekker vers blijft. 

Bee's Wraps

Hét alternatief voor plasticfolie

Bee's Wraps zijn herbruikbare foodwraps gemaakt van biologisch katoen en bijenwas. Ze zijn de herbruikbare manier om plastic- en aluminiumfolie te vervangen. Ze zijn waterdicht, flexibel en ideaal om voedsel te verpakken, een bakje af te dekken of als lunchpakketje te gebruiken.

Een lunchpot

Houdt je eten warm óf koud

Lunchpotten zijn een goede manier om je lunch warm of juist koud te houden. Ze zijn er in verschillende materialen zoals roestvrij staal, aluminium en keramiek. Lunchpotten zijn voorzien van een sluiting, zodat je je lunch niet morst. Ideaal om yoghurt en muesli te scheiden en zo lekker vers te houden.

Een herbruikbaar boterhamzakje

Milieuvriendelijk alternatief voor boterhamzakjes

Herbruikbare boterhamzakjes zijn een milieuvriendelijk alternatief voor niet-herbruikbare boterhamzakjes. Ze zijn er in verschillende materialen zoals katoen, linnen of siliconen. Herbruikbare boterhamzakjes zijn vaak voorzien van een ritssluiting, zodat je je boterhammen goed kunt bewaren.

Quiz: wat weet jij over herbruikbare bekers?

Wist jij dat als je een herbruikbare (thermos)beker of bakje ongeveer 25 keer gebruikt, je de CO2-uitstoot hebt gecompenseerd? Of dat een herbruikbare beker in een maand ongeveer 34 verpakkingen bespaart? Herbruikbare verpakkingen zijn een kleine moeite, maar ze kunnen een groot verschil maken voor het milieu. Test je kennis over herbruikbare bekers met de quiz van Milieucentraal.

Test je kennis

Neem je eigen verpakking mee

Misschien is het je al eens opgevallen: bij steeds meer winkels hangt een sticker op de deur. Deze sticker hebben we samen met Zero Waste Nederland en Milieu Centraal ontwikkeld. De sticker is geen keurmerk of verplichting, maar een vriendelijke uitnodiging. Zie je de sticker? Hier zijn eigen verpakkingen welkom.

Ook winkels zonder sticker doen steeds vaker mee, sinds 1 juli is het namelijk verplicht om extra geld te heffen voor het gebruik van wegwerpbekers of -bakjes.

Overzicht deelnemende locaties

Schoolposter en lesmateriaal

De poster met de bewuste student is ook te downloaden. Print hem uit en hang deze op op jouw school. Zo maak je meer mensen bewust van de herbruikbare verpakkingen voor de lunch.

Nieuw lesmateriaal over plastic afval en wegwerpplastic, met daarin een quiz, vind je op 'Aan de slag met afval'.

Download A3-poster zonder snijtekens

Download A3-poster met snijtekens     

Bekijk het lesmateriaal

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!