Programma Schoon Belonen

Schoon Belonen is, na een tweejarige pilot, nu een structureel programma binnen NederlandSchoon. Het programma is gericht op de aanpak van zwerfafval met een focus op educatie, gedragsverandering en bewustwording. Alle gemeenten kunnen zich aansluiten om bij inwoners, en met name jongeren, het bewust en verantwoord omgaan met grondstoffen te stimuleren.

Schoon Belonen-gemeenten kunnen gebruik maken van de kennis, ervaringen en materialen via NederlandSchoon om gedrag rondom zwerfafval positief te veranderen. Tijdens kennisbijeenkomsten wisselen deelnemende gemeenten praktijkervaringen uit en kunnen geïnteresseerde gemeenten zich voorbereiden op een start met Schoon Belonen.

Verhalen
....

deel dit bericht via

Laat je inspireren

Er zijn al meer dan 235166 Supporters van Schoon die iets doen tegen zwerfafval. En dat levert veel mooie verhalen en handige tips op.

"We zijn ermee opgevoed"

"Wij zijn opgevoed met het idee dat afval in de bak hoort. Dat doe je gewoon. Heel irritant wanneer mensen het toch op de grond gooien. Een schone omgeving blijft langer schoon!"  Hanne en Jochem, Leiden

Lees meer
Verhalen
....

"Ik gebruik het hout dat ik op het strand vind"

“Ik heb een bedrijf in tuinonderhoud, maar in mijn vrije tijd maak ik houtsnijwerk. Hiervoor gebruik ik hout dat ik op het strand vind. Iedere dag fiets ik even een rondje langs de…

Lees meer
Verhalen
....