Mariaschool gaat voor schone schoolomgeving

16 november 2020

Mariaschool Westland Wateringen Opruimactie

Met enige regelmaat houden de leerlingen van de Mariaschool in het Westlandse Wateringen een opruimactie rondom hun school. “We zijn enorm trots op het enthousiasme waarmee de kinderen zwerfafval opruimen. Ze nemen hun taak serieus en halen elke keer veel op,” meldt Yvon Brabander, medewerker van de basisschool.

“De kinderen hebben alle schoolpleinen en de parkeerplaats bij school opgeruimd. Wij zetten ons al langere tijd in om zwerfafval te voorkomen en de omgeving netjes te houden. Eens per maand wordt door een groep leerlingen een opschoonronde in de directe omgeving gelopen. Deze keer waren het de leerlingen van groep 6A die de grijpers en zakken in de hand mocht nemen,” vertelt Yvon.

Gezien door de gemeente

“Ze hebben weer enorm goed hun best gedaan en flink wat gevonden. Deze school is een echte Supporter van Schoon,” zegt Esther Bransen, Coördinator Zwerfafvalvergoeding bij de gemeente Westland. Als gemeente zien wij graag dat kinderen bewust omgaan met zwerfafval. Er zijn meer scholen in het Westland die zich inzetten voor een schone openbare ruimte en ook sportverenigingen. Als iemand ondersteuning vraagt, dan geven wij deze natuurlijk graag. Met hulp van de Zwerfafvalvergoeding ondersteunen wij opschoonacties met afvalgrijpers, vuilniszakken en andere benodigdheden.”

Meer weten?

Jouw school kan ook Supporter van Schoon worden. Zó blijven jullie automatisch op de hoogte van leuke acties, kun je een eigen schoongebied aangeven en handige materialen bestellen in onze webshop.

Benieuwd wat de kracht van Supporter van Schoon is? Lees dan: Van bewustwording, naar nationale schoonbeweging. En lees alles over de wetenschappelijke basis waarop de beweging rust.

Direct aan de slag met afval op en om school? Neem een kijkje op Aandeslagmetafval.nl voor tal van on- en offline educatieve materialen.