5x tips voor een schoon park

5 september 2019

Schone Picknick

Houd deze nazomer jouw favoriete park schoon met onze tips. 

1. MAAK VAN OPRUIMEN EEN FEESTJE

Vier je (verjaardags)feestje eens met taart én grijpers in het park. Of maak tijdens je picknick gebruik van het handige CleanPicnic kleedje. Na afloop is het in een handomdraai omgetoverd tot vuilniszak voor al je afval. Check de video van onze SUPERTROEPERS in het Vondelpark en ontdek hoe opruimen een feestje kan zijn:

2. AFVALZAKJE ERBIJ?

Zitten de snacks, zonnebrandsmeersels en zonnebrillen al in je rugzak? Stop er dan snel nog een afvalzakje bij. Die neemt op de heenweg vrijwel geen extra plek in, en kan op de terugweg - gevuld en al - netjes in de afvalcontainer achterblijven. Met daarin alle restanten van een heerlijke picknick natuurlijk. 

3. MAKKIE! EEN ZAKASBAK(KIE)

Peuken bevatten giftige stoffen, die in de natuur (en in allerlei dieren) terechtkomen wanneer je je peuk niet netjes opruimt. Omdat in het park de asbakken niet voor het oprapen liggen, neem je een zakasbak mee. Daarin druk je je peuken makkelijk en veilig uit, en neem je ze moeiteloos mee naar huis - of naar een andere plek waar je de peuken netjes kunt weggooien. Voor een paar euro schaf je al een zakasbak aan. 

4. GA PLOGGEN

Wil je lekker actief én nuttig bezig zijn? Met plogging kan dat. Ren door jouw favoriete park en als je afval ziet liggen, raap het dan op en neem het mee in je tas. Zo vang je twee vliegen in één klap.

5. HOU HET PARK SCHOON MET SESAMSTRAAT

Het album is al bijna 25 jaar oud, maar de boodschap is nog lang niet verjaard. 'Hou het park schoon' is een cd van Sesamstraat en staat met 16 liedjes volledig in het teken van het belang van een schone aarde. Leuke, leerzame en swingende kost voor de kids. Het album is hier te beluisteren.